Srpski boks na zlato čekao 37 godina, a onda u jednom danu stigao do dva: Posle Abasa i Agejev postao šampion Evrope 1foto: (©BSS)

Srpski boks je na zlatnu medalju čekao 37 godina, a onda je u jednom danu osvojio dve; posle Vahida Abasa i Artjom Agejev uspeo je da na Evropskom prvenstvu u Jerevanu osvojio najvrednije odličje.

Vahid Abas je prvo, jednoglasnom odlukom sudija pobedio gruzijskog boksera Laša Gurulija i osvojio zlatnu medalju na šampionatu Starog kontinenta u valter kategoriji.

Prvu rundu dobio je sa 4:1, da bi iduće dve dobio maksimalnim glasovima arbitara (5:0). Bokser Crvene zvezde doneo je danas prvo od dva moguća zlata našoj zemlji. A drugo je izvojevao Artjom Agejev koji je u finalu, u kategoriji do 80 kilograma, savladao Alfreda Kromvela Komeja iz Italije.

Artjom Agejev je do pobede došao podeljenom sudijskom odlukom. Izgubio je prvu rundu, ali je dobio naredne dve, koje su mu donele titulu prvaka Evrope.

„San je ostvaren, najsjajnije odličje sija na našim grudima. Zlatne medalje nosimo u našu prelepu Srbiju. Vredno smo radili, verovali u sebe, išli korak po korak, strpljivo gradili ovo što je sada tu, čemu se svi radujemo, a to je evropski tron, to je naslov šampiona Starog kontinenta i zlato koje ponosno nosimo u Srbiju“, poručio je Agejev posle istorijske borbe.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari