Glavna nagrada "Valter kupa" Teodori Vukojević 1Foto: SSS

Sa dve zlatne i tri srebrne i jednom bronzanom medaljom srpski strelci su stavili tačku na učešće na Četvrtom „Valter kupu“ za mlađe kategorije u Smederevu.

Danas, poslednjeg dana turnira, su održana takmičenja u jedinstvenoj, apsolutnoj konkurenciji. U takmičenjima puškom najprecizniji su bili Aleksa Mitrović (Novi Beograd – Ušće) i Teodora Vukojević („Čika Mata“).

Vukojevićeva se iz Smedereva u Kragujevac ne vraća samo sa zlatnom medaljom, već i sa glavnom nagradom. Takmičarka „Čika Mate“ je danas postigla najbolji rezultat kvalifikacija puškom (628,7 krugova) i sponzor turnira „Valter“ ju je nagradio puškom iz svoje proizvodnje.

U takmičenju devojaka puškom pobedničko postolje ispunile su Srpkinje, jer drugo mesto osvojila je Marija Malić, a treće njena klupska drugarica iz Jedinstva iz Stare Pazove Marija Kolarević.  Srebrne medalje od srpskih strelaca danas su osvojili Marko Ivanović iz „Čika Mate“ (juniori puška) i strelac Kolubare Stefan Todorović (juniori, pištolj).

Zlatnim medaljama pištoljem su se okitili Bugarka Miroslava Minčeva i Dionis Korakakis iz Grčke. Korakakis, brat olimpijske šampionke MK pištoljem Ane Korakaki, je dobio „Valterov“ pištolj za najbolji rezultat kvalifikacija ovim oružjem (577 krugova)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari