Stanković: Derbi neće odlučiti šampiona 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Trener Crvene zvezde ne smatra da će zadnji ovosezonski meč sa Partizanom imati ključni uticaj na ishod superligaške trke za titulu.

Pobedom nad Radničkim iz Kragujevca (4:1) u zadnjem kolu osnovnog dela prvenstva, Crvena zvezda je potvrdila prvo mesto i domaćinstvo u meču sa prvim pratiocem Partizanom, sledeće subote. Bez obzira na ishod večerašnjeg gostovanja komšijskog tima na Banovom brdu i derbija sa Čukaričkim.

Mnogi igranje branioca titule na svom stadionu u direktnom sudaru sa „parnim valjkom“ smatraju ključnim momentom u trci na najvredniji domaći trofej, dok trener crveno-belih Dejan Stanković drugačije rezonuje.

„Tome smo težili, da derbi igramo kod kuće, ali on neće odlučiti pobednika prvenstva, ipak, domaći teren ima svoju težinu“, izjavio je Stanković odmah posle dobijenog meča sa jednom od ekipa kojoj je ugrožen opstanak u srpskoj fudbalskoj eliti, a vodi je njegov prijatelj Nenad Lalatović.

„Bila je ovo strpljiva Crvena zvezda protiv dobro organizovanog Radničkog. Dosta puta smo udarili u zid u prvom poluvremenu, nismo uspevali da probijemo bedem, ali je onda to učinio Srnić. Posle drugog gola smo uzeli utakmicu pod kontrolu. Žao mi je zbog primljenog gola u finišu, zbog pada koncentracije, ali bija je ovo dobra uvertira za ono što sledi u subotu“, konstatovao je Zvezdin strateg, koji danas nije mogao da računa na Erakovića i Sanoga (žuti kartoni) i Kangu (lakša povreda), dok je umornog kapitena Milana Borjana, na gol liniji, mladi Miloš Gordić zbog obaveznog bonusa u timu.

Tako je klub sa „Rajka Mitića“ i odbranio lidersku poziciju pred prvi od sedam krugova plej-ofa i sačuvao važne adute za bitku sa Partizanom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari