Stanković: Lagao bih kada bih rekao da ne razmišljam o večitom derbiju 1Dejan Stankovic foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT foto STARSPORT

Uspeli su fudbaleri Crvene zvezde da eliminišu niški Radnički u osmini finala Kupa Srbije. Milan Borjan je bio na visini izazova u penal seriji i posle remija bez golova u regularnom delu utakmice, skinutim penalima odveo je saigrače u četvrtfinale najmasovnijeg takmičenja. Kapiten se, ipak, nije poneo u skladu sa ulogom koju ima u timu; njegove „pedagoške mere“ sprovedene nad mladim Nikolom Štulićem samo su usložile situaciju koja je kulminirala na centru igrališta, srećom bez forme opšte tuče. Trener Dejan Stanković, strepeo je do poslednje penal serije, svestan da je ishod utakmice znatno ranije morao da bude rešen.

Šef struke Crvene zvezde najbolji potez izveo je posle meča; zagrlio je i poljubio mladog Štulića, koji je posle uspešnog „bockanja“ lopte prilikom izvođenja penala ućutkivao navijače crveno-belih, što je dovelo do momentalne reakcije golmana Borjana, zatim Aleksandra Dragovića, a potom i celokupne „klupe“ obeju ekipa.

Shvatio je doskorašnji fudbaler Partizana da je napravio veliku grešku; iskazanim nepoštovanjem prema navijačima Crvene zvezde inicirao je incident većih razmera. U želji i da ga zaštiti, trener Stanković ga je odmah posle meča zagrlio i poljubio i time demonstrirao gospodsku stranu karaktera.

Akcenat je, nažalost, opet bio na nesportskim segmentima, umesto na činjenici da se Zvezda ispromašivala, odnosno da je mladi golman Filip Dujmović briljirao na golu niškog Radničkog, odbranivši, između ostalog, i penal Geloru Kangi u regularnih 90 minuta.

„Radnički se malo branio sa pet, malo sa šest, malo sa sedam igrača. Ali, to je legitimno, tako su hteli da dođu do cilja, verovatno i penala. Mislim da smo odigrali dobro. Imali smo mnogo šansi, ali ipak nismo odustali. Sigurno da je rizično kada uđemo u penal seriju, ali moramo da realizujemo naše šanse. Promašili smo penal, kao i još dosta prilika, ali ipak nismo odustali. Spremamo se za nešto teško, a ako je ovo taj teži put – odlično. Pokazali smo karakter“, smatra trener Stanković.

Zvezda se jeste ispromašivala, ali je i kuburila sa ritmom igre. Borjan jeste odbranio penale u seriji na kraju utakmice, ali je, najmanje u dva navrata obema nogama bio ispred gol linije pre nego što su fudbaleri Radničkog šutirali. Takođe, laseri koje su koristili navijači sa severne tribine upereni ka fudbalerima Radničkog tokom izvođenja penala spadaju u nesportski vid podrške i za svaku su osudu.

Stanković se više usredsredio, tokom izlaganja, na dešavanja na terenu, svestan da je u samoj završnici napada crveno-belima falio još po koji igrač u protivničkom šesnastercu.

Osim priprema koje će biti sprovedene zbog narednog teškog gostovanja Proleteru u Novom Sadu, u nedelju od 13 časova, u okviru Superlige, stručni štab Zvezde pomno će pratiti i večerašnje duele osmine finala Lige Evrope.

„Baš nas čekaju moćne ekipe. Napoli – Barselona, tu niko ne zna šta će da bude. Atalanta – Olimpijakos, malu prednost dajem Italijanima. Videćemo, ko god da dođe biće jak rival, ali prvo razmišljamo o Proleteru, pa o derbiju. Cilj je bio da ove tri utakmice prođu na pozitivan način i da se spremimo za derbi. Lagao bih kada bih rekao da ne razmišljam o derbiju. Protiv Čukaričkog je bilo dobro prvo poluvreme, a onda smo imali pad od nekih dvadesetak minuta. Mislim da je sve to bilo do energije, prva utakmica, pritisak, adaptacija… Već u utakmici sa Radničkim je je ritam bio drugačiji, siguran sam da će iz meča u meč sve biti jače i jače, baš onako kako smo planiral“, iskren je trener Zvezde, čije poteze, u smislu uparivanja Sanoga i Srnića u srcu manevra protiv niškog Radničkog, mnogi i smatraju kao vid pripreme za večiti derbi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari