Dejan StankovicDejan Stanković foto STARSPORT

Uspeli su fudbaleri Crvene zvezde da preokrenu protiv Metalca u Gornjem Milanovcu i da golovima Ohija i Pavkova iskoriste nedeljni kiks Partizana, poravnavši se sa večitim rivalom na vrhu tabele Superlige (1:2).

Viđen je veoma kvaliteten meč u Gornjem Milanovcu, nažalost po lošem terenu, natopljenim snegom.

Metalac se suportstavio Zvezdi napadačkim pristupom, pomerivši poslednju liniju maltene do centra igrališta.

Cvetković je domaćina doveo u vođstvo u akciji koja je usledila nakon velikog kiksa Aleksandra Dragovića. Štoper Zvezde je bespotrebno krenuo da dribla, izgubio loptu, usledila je brza kontra koji je rutinski završio pomenuti fudbaler.

Crveno-beli su preokret napravili golovima Ohija i Pavkova, psole izgrađenih akcija, pred kraj prvog i početkom drugog poluvremena.

Zvezda je odigrala dobar meč; nadoknađenim minusom za Partizanom napravila sjajnu uvertiru za četvrtak i revanš osmine finala Lige Evrope protiv Rendžersa, na stadionu „Rajko Mitić“.

„Ne verujem da će nam biti nešto mnogo lakše. Videli smo danas. Igrali smo protiv motivisanog protivnika. Čestitam im na odličnoj i čvrstoj utakmici. Dali smo sve od sebe. Imali smo problema da se adaptiramo na teren, prvih 20 minuta je bilo onako. Međutim, uspeli smo da je okrenemo tok meča na našu vodenicu“ bili su utisci trenera Stankovića posle utakmice.

Milija Žižić, šef struke Metalca, mogao je da bude zadovoljan otoprom koji su pružili njegovi izabranici i prikazanim sistemom igre.

„Pod utiskom sam negativnog rezultata, ali moram da čestitam igračima Metalca. Odlično smo odigrali. Čestike i Zvezdi“, naveo je trener Gornjomilanovčana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari