Stanković: Nije sramota biti sporiji 1

Uspela je Crvena zvezda da savlada Radnički na startu nove sezone (4:0) međutim, Nišlije su demonstrirale vrlo dopadljiv fudbal, pogotovo u prvih dvadesetak minuta. Delovali su konretnije, igrajući veoma brzo po krilima.

Dejan Stanković, trener Crvene zvezde, delovao je samokritično posle meča, uprkos ubedljivom trijumfu njegovih izabranika.

Sa Markom Gobeljićem na mestu desnog beka, Zvezdina odbrana bila je vrlo porozna, naročito jer je Kraljevčanin naspram sebe imao veoma brzog i tehnički nadarenog Stefana Mitrovića.

Očigledan previd, Stanković je pokušao da popravi promenom  formacije sa trojicom defanzivaca u liniji, od kojih je Gobeljić bio centralni, a Eraković desni štoper, dok je Dragović bio na drugoj strani.

„Na stranu deset minuta vartometa ispred našeg gola. Posle vođstva došlo je do opuštanja. Radnički je najbrža ekipa, sa najbržim napadom u prvenstvu. Kad smo iskorigovali odbranu, bilo je kako treba. Nije sramota biti sporiji od nekoga, morali smo da izrotiramo i tu je stalo. Po šansama smo bili tu, ali golovi su ti koji odlučuju utakmicu. Najvažnije je da smo osvojili tri boda. Hvala navijačima na podršci. Zadovoljan sam i debitantima, ali može bolje, treba još da se uigraju. Ne može sve u 15-tak dana, Kingsi jak na loptu, Bukari jak u prostoru. Gledaćemo da podižemo nihovu formu iz dana u dan i da koristimo njihove kvalitete“, poručio je Dejan Stanković posle meča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari