Zvezda "štucala" pa preslišala Radnički 1

U pohod ka šestoj uzastopnoj titulu, fudbaleri Crvene zvezde krenuli su rezultatski ubedljivo protiv niškog Radničkog, ali igrački dosta problematično, naročito u prvom poluvremenu meča na stadionu „Rajko Mitić“. Konačan rezultat – 4:0 (3:0) na početku superligaške trke nikako nije u dosluhu sa prikazanim na nekadašnjoj Marakani. Tajming golova, omogućio je pulenima Dejana Stankovića da bezbolno prebrode silne pokušaje gostiju, od kojih su brojni, pogotovo u uvodnih 15 minuta, bili toliko dobri da su dva puta završili na stativi gola Milana Borjana.

Pogodak Kataija iz penala u trećem minutu, pa debitantski Kangve dvadesetak minuta kasnije, kao i Pavkova pred polazak na veliki odmor kroki je u kojem su se smestili sjajni pokušaji Pejovića, Petrova, Mitrovića… od kojih su brideli dlanovi golmana Borjana.

Debitanti Kangva i Bukari motivaciono su bili na nivou očekivanog od strane struke i navijača, međutim taktički nisu bili dovoljno disciplinovani, kao ni ostatak kolektiva u prvih 15 minuta.

Gol iz penala Kataija u trećem minutu samo je razgalio gostujuće fudbalere, prevashodno Mitrovića, koji se po levom boku poigravao sa Gobeljićem, koji je neretko delovao kao nepozvan na žurci.

Pokušao je trener Stanković da prikrije njegove nedostatke tako što je periodično igrao sa trojicom pozadi, na način da je Eraković bio desni štoper, a Dragović levi, međutim Nišlije nisu imale samo jedan taktički vic.

Naime, neretko su iz zadnje linije napadali prostor između linija crveno-belih i to činili tako da je Pejović briljantnim šutem naterao Borjana na tešku paradu.

Nedugo zatim,  napadač Petrov u dva navrata je pogađao stativu, dok je i Japanac Mićubići imao odličnu šansu sa nekih desetak metara.

Delovala je Zvzeda sa Kangvom i Kangom u manevru nekako sporo i nepovezano, prostor između linija bio je prevelik, a odbrana neretko razvučena.

Na sreću po domaćina, Ivanić se na vreme probudio, prvo je briljantnim driblingom pa šutem u prečku gola Drobnjaka nagovestio ono što će uraditi do kraja poluvremena: nedugo zatim namestio je gol Kangvi, a potom i Pavkovu.

Maćehinski se odnos pokušaja i realizacije poneo prema gostima u prvih 45 minuta, međutim, kao pod indigom, već na startu drugog epilog uvodne akcije domaćina završio se debitantskim golom Bukarija.

Ubedljivih 4:0 uticalo je na to da ritam igre osetno opadne, kao i da se meč pretvori u otaljavanje posla.

Trener Stanković iskoristio je razvoj situacije da šansu ukaže i mladim fudbalerima Lučiću, Lekoviću i Stankoviću, kao i Mustafi.

Nije bilo većih prilika, a rezultati je ostao nepromenjen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari