Stanković sigurno ostaje do maja 1Dejan Stanković foto: Nikola Mitić/Starsport

Dejan Stanković odlučio je da ostane na klupi Crvene zvezde do maja naredne godine, potvrdio je direktor kluba iz Ljutice Bogdana ZvezdanTerzić. Posle višenedeljnog razmišljanja prvi stručnjak srpskog šampiona konačno je prelomio.

Pre dva dana italijanski mediji objavili su čak i informaciju da se Stanković već dogovorio sa Sampdorijom i da je ostalo još samo da se dva kluba dogovore o obeštećenju, pošto prvi stručnjak crveno-belih ima ugovor sa Zvezdom do leta 2024. godine.

Kako je objavio novinar Nikolo Šira čelnici srpskog šampiona čak su tražili obeštećenje.

Stanković je najavio odlazak pre samo dva dana, pravdajući tu odluku rečima da se fizički i emotivno ispraznio.

– Svako ko zna kakav je osećaj i kakve emocije izaziva ovaj klub, voleo bi da ostane u Zvezdi ceo život. I kao igrač i kao trener. Međutim, neminovno je da jednom svi krenemo svojim putem. Zvezda je ozbiljna mašina, mnogo je lepo, ali i mnogo je velika potrošnja. I dalje sam zadovoljan, i dalje imam maraton da istrčim. Ima uvek interesovanja za mene, ali to sam rekao i ranije – zapitao bih se da nema. A moji planovi? Sve ću uraditi da u maju podignem pehar – rekao je Stanković.

Po nezvaničnim informacijama Stanković je još pre mesec dana razgovarao sa nekim klubovima iz Serije A, a najupornija je bila Sampdorija.

Predsednik Sampdorije Masimo Ferero uhapšen je juče zbog lažiranog bankrotstva jedne od njegovih firmi, saopštili su italijanski mediji.

Kako se tvrdi, ovo hapšenje nema veze sa poslovanjem kluba, ali je samo nekoliko sati nakon što su ga finansijski policajci priveli u pritvor Ferero podneo ostavku na funkciju u klub.

Pre tri dana on je u intervjuu za dnevni list Repubika rekao da je „umoran“ od fudbala i da traži investitore koji bi mogli da kupe klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari