Stanković: Spremni smo za nadigravanje 1Foto: Starsport

Crvena zvezda na gostovanju protiv TSC-a (16.05) u 25. kolu Superlige započinje ciklus teških utakmica u kojem će verovatno biti rešeno pitanje prvaka Srbije¸ a koji se završava početkom aprila večitim derbijem sa Partizanom.

Crveno-bele već narednog vikenda očekuje derbi protiv Čukaričkog, tako da će trener Dejan Stanković pažljivo morati da odmeri koliko će kom igraču dati minutažu protiv kluba iz Bačke Topole.

Strateg Zvezde je uoči ove utakmice istakao da njegove igrače očekuje jak rival,  kao i da je njegova ekipa konačno arhivirala evropski meč protiv Milana.

– U ovom momentu je meč protiv TSC-a najteži i na način na koji se mi spremamo. Isti pristup smo imali i u Novom Pazaru, kao i u Subotici i Nišu, takav ćemo pristup imati i protiv TSC-a.Već sam rekao da su za mene moji igrači pobednici protiv Milana i uvek ću ih gledati kao pobednike. Što se tiče Milana on je arhiviran, izvučene su dobre stvari, naravno one loše nećemo smeti da ponavljamo u budućnosti – rekao je Stanković.

Šef struke crveno-belih pohvalio je rad trenera TSC-a Mladena Krstajića za vreme dok je vodio reprezentaciju Srbije.

– TSC je kompaktna ekipa, koja zna šta radi, dosta dobro se brani i ima ofanzivne tranzicije pogotovo sa našim bivšim igračem Jugom Stanojevim, koji je fenomenalan i dosta brz, tako da ćemo imati o čemu da vodimo računa Očekujem da će igrati dosta čvrsto kao što je to bio slučaj i sa ekipa protiv kojih smo igrali u prethodnom periodu. Čvrst blok, defanzivna igra u svakom smislu te reči, a ko god bude želeo da se nadigrava mi ćemo biti spremni. Krstajić je fenomenalan čovek, imali smo dobru saradnju dok smo igrali u reprezentaciji zajedno, dosta se družili, voleli da zapevamo zajedno, da budemo u istom društvu i na terenu smo davali sve jedan za drugog, tako da o njemu imam visoko mišljenje kao čoveku. Kao trener je napravio jednu lepu hemiju u reprezentaciji, međutim kao što je poznato kod nas se rezultati očekuju odmah, tako da mislim da nas očekuje jedan lep duel sa TSC-om – dodao je Stanković.

Trener TSC-a Mladen Krstajić prepustio je Zvezdi ulogu favorita, ali je istakao da je njegova ekipa u formi, te da očekuje neizvestan meč.

– Zvezda igra odličan fudbal u poslednje vreme, to je pokazala i u utakmicama domaćeg prvenstva i protiv Milana. U dobroj je formi, a meni je drago što nam u goste dolazi baš u trenutku kad smo i mi u dobroj formi. Imamo pet utakmica bez poraza i bez primljenog gola, tako da u sutrašnji duel idemo sa velikim optimizmom. Svesni su da su postali pravi takmičari i očekujem pravu utakmicu svih 90 minuta – naglasio je Krstajić.

Kapiten bačke ekipe Saša Tomanović napomenuo je da se on i saigrači neće unapred predati na terenu.

– Zvezda i u prvenstvu igra veoma dobro. Svestan sam da će nam biti izuzetno teško da je ugrozimo u Senti, ali nećemo se predati unapred. Bilo bi lepo da i protiv Zvezde nastavimo, da pokušamo da ne primimo gol. Svaki bod protiv ovako kvalitetne ekipe je uspeh za nas. Prošle godine nismo uspeli da ih pobedimo i mi znamo da kada igrate protiv Zvezde imate malo šansi, svaku morate da iskoristite – zaključio je Tomanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari