Stanković: Znam kako ćemo 1Gejlor Kanga foto: Nikola Mitić/Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju večeras (18.45) na svom stadionu Ludogorec u meču 5. kola Lige Evrope. Crveno-beli imaju priliku da eventualnim trijumfom obezbede plasman u eliminacionu fazu jednog od evropskih klupskih takmičenja.

Trener Zvezde Dejan Stanković istakao je da u ekipi neće biti suspendovani Gobeljić i Degenek, ali da su Sanogo i Falkao u konkurenciji za postavu.

– Očekuje nas možda i najbitnija utakmica u ovom periodu. Svako ko igra Evropu želi da pobedi, vidim da se priča da će doći bez par igrača. I mi smo tamo igrali bez nekoliko nosilaca igre, pa smo napravili sjajan rezultat. Svi znamo šta može pobeda da nam donese. Respektujemo Ludogorec, njihove rezultate u Evropi poslednjih deset godina. Ali gledamo kao da je ovo najbitnija utakmica u ovom delu sezone – rekao je Stanković, a zatim se osvrnuo na informaciju da je Ludogorec u Beograd doputovao bez nekoliko bitnih igrača, pre svih štopera Žozuea Sa i kapitena Nedjalkova.

– Više sam okrenut našoj ekipi. Znam 95 odsto tima i kako ćemo da se suprotstavimo rivalu. Samokritični smo, ne bežim od odgovornosti od onog što nije valjalo u prethodnom periodu. Takvi su i momci, što mi je posebno drago. Gajimo ofanzivan stil igre i ako ne kaznimo rivala iz neke od prvih šansi, onda je logično da dođe do pada koncentracije i neke kontre. Tu je onda golman. Svi smo u službi ovog tima.

Utakmici protiv Ludogoreca na stadionu „Rajko Mitić“ će moći da prisustvuju samo deca do 14 godina jer je disciplinska komisija UEFA izrekla crveno-belima kaznu zbog incidenata po završetku meča sa Midtjilandom.

– Faliće nam navijači, u Lučanima je bilo simpatično jer su bili iznad naše klupe. Ali zvezdaš je zvezdaš, bez obzira koliko godina ima. Igraćemo i za njih. Cilj nam je da pobedom pokažemo koliko vredimo – istakao je trener Zvezde.

Stanković je najavio da bi u startnoj postavi umesto tek oporavljenog Sanoga mogao da se nađe Njegoš Petrović, koji je u poslednjih nekoliko utakmica pokazao da se vraća u formu u kojoj je bio u prošloj sezoni.

– On je fenomenalan u poslednje vreme. To je onaj Njegoš iz perioda kada sam došao u Crvenu zvezdu. Igra sa mnogo samopouzdanja, ubrzava ritam, igra jako. Mnogo je mirniji na lopti nego ranije. Ovako kako igra može da igra bilo gde u Evropi.

Crvenoj zvezdi ni trijumf protiv Ludogoreca ne obezbeđuje siguran plasman u eliminacionu fazu Lige Evrope, ali bi joj odgovarao nerešeni ishod duela između Midtjilanda i Brage.

– Bio bi spektakl da tamo bude remi. Ali neću sigurno da pratim rezultat. Jedino mogu da pitam analitičara šta škripi u ekipi. Ostalo me ne zanima. Na nama je da pobedimo – rekao je Dejan Stanković.

Genčev: Idemo na pobedu

Trener Ludogoreca Stanislav Genčev izjavio je da njegova ekipa ima problema sa povredama, ali da će u Beogradu ići na pobedu.

– Idemo na pobedu u svakoj utakmici. Nadam se da ćemo posle meča jedni drugima čestitati na pobedi protiv Crvene zvezde. Aleks Santana, Sisinjo i Anton Nedjalkov neče igrati. Kauli i Marin nisu ni registrovani, Žozue Sa je povređen. Samo se Kiril Despodov vratio. To je tim -Za p izjavio je Genčev. Zbog izostanka standardnih prvotimaca Ludogorec je u Beograd doputovao sa četvoricom igrača iz drugog tima, ali bugarski mediji tvrde da je malo verovatno da će neko od njih nastupiti u duelu sa Zvezdom.

Grupa F

Crvena zvezda – Ludogorec          18.45

Midtjiland – Braga  18.45

 

Braga 4          3          0          1          9

Crvena zvezda          4          2          1          1          7

Midtjiland     4          1          2          1          5

Ludogorec    4          0          1          3          1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari