Stanojević: Do titule samo uz sve pobede 1Foto: STARSPORT

Utakmicom Čukarički-Voždovac i derbijem između Crvene zvezde i Vojvodine sinoć je počela nova sezona Superlige Srbije u fudbalu. Posle više od godinu dana pauze publika, iako tradicionalno malobrojna, vraća se na stadione.

Ekipa iz Ljutice Bogdana, koja je osvajala titule šampiona u protekla četiri šampionata ponovo je apsolutni favorit i samo neko neverovatno čudo bi moglo da osujeti „crveno-bele“. Prošlu sezonu završili su bez poraza, zadržali su najbolje igrače i doveli austrijskog reprezentativca Aleksandra Dragovića. Da u Partizanu ne veruju u čuda potvrdio je i trener Aleksandar Stanojević, koji je u najavi nove sezone rekao da je njegovom timu potrebno da trijumfuje na svim utakmicama kako bi došao do šampionske titule.

– U Srbiji ne smete nikada da pogrešite, ovo je jedinstveno prvenstvo u svetu gde morate da pobedite sve utakmice da biste osvojili titulu. Ne smete ni jednu da izgubite! Ne tražim alibi, ali teško je boriti se sa ekipom koja za četiri godine izgubi četiri utakmice. Nijedna liga na svetu nema tu situaciju, da ima ekipu koja četiri godine pobeđuje u kontinuitetu – rekao je Stanojević i dodao:

– Mi smo prošle godine osvojili toliko bodova koliko je nekada bilo dovoljno za titulu ili bar da budemo konkurentni, a, jednostavno, sa tim niste konkurentni. Svaka utakmica nam je takva kakva jeste, moramo da pobedimo. Videćemo, sačekaćemo da krene, ali moramo da pobeđujemo.

Partizan u prvom kolu gostuje Proleteru u Novom Sadu (subota, 21.00), a trener Partizana smatra da je veoma važno da navijači u velikom broju dođu na stadion i podrže njegove igrače.

– Verujemo da će već u Novom Sadu biti veliki broj naših navijača zato što to gostovanje dolazi pre prve evropske utakmice, a naročito zbog toga što igramo u vremenima koja su teška za Partizan. Ipak, mi nemamo status kao što ima naš najveći rival dodaje trener „crno-belih“.

Najbolji vezni igrač kluba iz Humske u proteklih nekoliko godina Bibars Natho u najavi nove sezone kaže da će „crno-beli“ učiniti sve da vrate pehar prvaka države u svoje vitrine.

– Moramo da vratimo titulu kući, uradićemo sve što je potrebno da bismo u tome uspeli. Ne zavisi sve od nas, ali moramo da damo svoj maksimum, da pokažemo da možemo da imamo isti pobednički niz kao prošle sezone. Neće biti lako, ali videli smo da možemo i verujemo u sebe – rekao je Natho, a zatim dodao:

– Prethodne dve sezone, već nakon šest-sedam utakmica, imali smo zaostatak od šest bodova. Ne možemo dozvoliti da se to ponovi i ove godine. Moramo sve do derbija da osvajamo maksimalan broj bodova.

Kapiten izraelske reprezentacije osvrnuo se i na to da navijači Partizana očekuju pobede nad večitim rivalom i borbu za titulu.

– Svi očekuju pobedu u derbiju, ali i ta pobeda, kao i svaka druga, nosi tri boda. Derbi je, naravno, bitan zbog navijača, ali da bismo bili prvi, moramo pobeđivati i u „malim“ utakmicama – rekao je Natho.

Debi VAR tehnologije

Od prvog kola sezone 2021/22. na svim terenima Linglong Tire Superlige Srbije primenjivaće se VAR tehnologija.

Posle zahtevnog procesa implementacije koji je započeo u oktobru 2019. godine i koji je obuhvatio edukaciju sudija po strogim i preciznim standardima FIFA, adaptaciju prostora za VAR sobe u Sportskom centru u Staroj Pazovi i veliki broj detaljnih proba i simulacija, stekli su se svi uslovi da naše najkvalitetnije takmičenje stane u red sa najrazvijenim ligama širom Evrope u kojima sudije mogu da računaju na pomoć video-tehnologije.

– Sve je licencirano i više nego spremno za početak prvenstva –  kaže za sajt FSS Igor Radojčić, jedini licencirani VAR instruktor za teritoriju Srbije.

– Ono što je najvažnije, spremne su i sudije za ovaj novi izazov u svojoj profesionalnoj karijeri. Imaćemo od prvog kola novog prvenstva VAR tehnologiju na svih osam utakmica elitnog ranga takmičenja – izjavio je Radojčić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari