Stanojević: Nastupilo čuveno Zvezdino proleće 1foto. Starsport

Trener Partizana posle remija sa Čukaričkim progovorio o „saplitanju“ crno-belih i „moćima“ večitog rivala.

Aleksandar Stanojević imao je primedbe na suđenje Partizanu u više utakmica u drugom delu prvenstva, javno ih iznosio i zbog toga je nedavno kažnjen sa 500.000 dinara, ali je posle večerašnjeg neisključivanja golobradog Bojana Kovačevića, koji je faulirao Rikarda Gomeša kao zadnji igrač odbrane u sred opasnog kontranapada u 11. minutu, još jednom ponovio stav da večiti rival uživa povlašćen položaj.

I Zvezda je imala problema sa Čukaričkim do crvenog kartona, ta utakmica je mogla da ode i u drugom pravcu… Ranije je bilo praksa da smo već u prvom delu otpadali iz trke. Nije lako boriti se sa svim stvarima, protiv Zvezde koja je dobra ekipa, ali i protiv institucije koja radi sve da pobedi.. Pričam o činjenicama – da li je bio crveni karton, da li je bio penal u prethodnom kolu… Nismo mi baš takva ekipa da dobijemo utakmice. Možemo da trijumfujemo u 26, ali ne u svih 30, nismo baš toliko dobri, posebno ako ima saplitanja. Nije bilo tako na početku sezone, ali je onda nastupilo čuveno proleće. Dajemo svoj maksimum, ali nije lako boriti se sa ovako moćnom Zvezdom na svim nivoima, od igračkog kadra do podrške na svim nivoima. Srećni smo što smo Partizan i što smo deo čiste priče, ponosan sam na igrače i idemo do koske. Ne odustajemo – nije prećutao strateg Partizana, inače „zadovoljan“ izdanjem protiv u remiju sa mnogo šansi ali nijednim golom njegovog tima.

Posle 30. kola regularnog dela prvenstva, sastav iz Humske ima dva boda manje od komšija (79:81), jer je ovog proleća poražen u direktnom okršaju i odigrao 0:0 sa Napretkom. Pri takvom odnosu snaga, šampiona za sezonu 2021/2022. trebalo bi da odluči večiti derbi ove subote, na Zvezdinom stadionu od 18 lasova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari