„Stavite Agasija i Lendla u blender, i dobijate Đokovića“ 1Foto: EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Nekadašnji četvrti teniser sveta Bred Gilbert veruje da će Novak Đoković osvajati još titula ove godine.

„Mislim da ćemo ove godine definitivno gledati duel Đokovića i svih ostalih. Ako bih morao da postavim granicu (u kladioničarskom smislu), stavio bih je na dva i po slema ove godine za njega. Postaje bolji sa 35 godina“, rekao je Gilbert, nekadašnji trener Andrea Agasija i Endija Marija, i dodao:

„Ranije su mu u središtu pažnje bili Nadal i Federer – prema njima se merio i na osnovu njih se poboljšavao. Velika trojka je tako terala jedni druge da bude bolji. Ipak, verujem da je sada Đoković otišao na drugi nivo, on pravi prilagođavanja u igri kako bi se izborio sa Cicipasom, Alkarazom i drugim mladim igračima koji su mu izazivači. To dodaje još nešto njegovoj igri“.

Potom je Gilbert napravio jedno poređenje i još jednom pohvalio Novaka.

„Zaista verujem da ako stavite Andrea Agasija i Ivana Lendla u blender, dobijete Novaka Đokovića“, rekao je Gilbert, a nadovezao se Patrik Mekinro:

„S tom razlikom što je Đoković brz kao munja. I Agasi i Lendl su bili brzi i dobro pokrivali kao teren, ali ne kao Novak“.

Đoković je nedavno u Melburnu osvojio svoju 22. grend slem titulu, čime se izjednačio sa Rafaelom Nadalom, piše Sport Klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari