Stefano Domenikali još ne želi nove timove u F1 1Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Predsednik i izvršni direktor Formule 1 Stefano Domenikali izjavio je da dodavanje novih timova u „grid“ trenutno nije prioritet organizacije, a govorio je i o uključenju novih proizvađača u F1 u narednim godinama – u pitanju su Audi i Porše, piše Sport Klub.

Domenikali je poručio da trenutno nema dovoljno mesta za sjajne vozače poput Danijela Rikarda, ali da veruje da je preveliki rizik da se dodaju novi timovi u šampionat.

Trenutno se u F1 takmiči deset timova, ukupno je 20 mesta za najbolje automobiliste današnjice, što je manje nego u nekim prethodnim sezonama, uprkos rastu u popularnosti ovog sporta.

„Rikardo je sjajan vozač, ali je trenutno u teškom periodu svoje karijere. Nadam se da će pronaći svoje mesto. Što se tiče novih timova, moramo da nađemo ravnotežu. Uvek postoji granica do koje možemo da idemo, ali moramo dobro da razmislimo. Dodavanje jednog ili dva tima bi otvorilo mesta za bolje vozače, ali mislim da to sada nije naš prioritet. Trenutno zaista nemamo potrebu“, kazao je Stefano Domenikali.

Odranije je poznato da Audi kao proizvođač ulazi u F1 od 2026. godine, a istu želju je izrazio i Porše, pošto su pregovori te firme sa Red Bul rejsingom propali. Majkl Andreti je izuzetno voljan da dovede F1 tim u SAD.

„Formula 1 je finansijski veoma jaka trenutno, ali nam je potrebna stabilnost i u nivou znanja, naš sistem treba da bude održiv na duge staze“, kazao je Domenikali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari