Stiglo 450 takmičara 1

Evropsko prvenstvo u mačevanju održava se u Novom Sadu od ove subote, 16. juna, do četvrtka, 21. juna. Svečano otvaranje šampionata je u 17.30 sati u Maloj sali Spensa, a ovo takmičenje okupiće blizu 450 učesnika iz 38 evropskih zemalja.

Srbiju će na prvenstvu predstavljati 22 takmičara u muškoj i ženskoj individualnoj i ekipnoj konkurenciji, u disciplinama floret, sablja i mač. Organizator manifestacije je Mačevalački savez Srbije, a takmičenja će se odvijati u prostoru JP SPC Vojvodina, popularnog Spensa. Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu, izjavio je da je mačevanje jedan od najstarijih olimpijskih sportova, te da imamo čast da se Evropsko prvenstvo održi u Novom Sadu.

„Naš cilj je da pokroviteljstvom damo podršku mačevanju i tako doprinesemo boljim uslovima i većem broju takmičara u Vojvodini. Budući da smo na pola olimpijskog ciklusa, nadam se da ćemo do 2024. godine imati još više kvalitetnih predstavnika ovog sporta“, rekao je Batez. On je podsetio da je preduslov da dobijemo organizaciju bila izvanredna organizacija, po ocenama svetskih i evropskih zvaničnika, kadetskog prvenstva pre dve godine u Novom Sadu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari