Štimac briljira "u penziji" 1

Rezultati u skladu sa očekivanjima prvog dana 10. kola Evrolige.

Efes i Makabi iskoristili su prednost domaćeg terena protiv Milana, odnosno Žalgirisa, dok su Olimpijakos i Fenerbahče bili sigurni u Valensiji, tačnije Vitoriji Himki je bio bolji od Bamberga i time je podebljao skor kod kuće na 5-1.

Velimir Perasović, trener Efesa, trebalo bi da odvede na večeru Vladimira Štimca, pošto je srpski centar sa 19 poena i 10 skokova bio najzaslužniji za treći trijumf „plavaca“ (73:68), kojim je i hrvatski stručnjak sačuvao mesto prvog čoveka struke na određeno vreme.

– Osećaja sam da smo mnogo ranije morali da uspostavimo dominaciju kod kuće i steknemo veću zalihu pobeda u Istanbulu, kada je Evroliga u pitanju. Da smo kojim slučajem pobedili Unikahu i Panatinaikos, u mečevima na jedan posed, sada bismo imali daleko bolju poziciju na tabeli. Možda je utakmica protiv Milana najava neke serije trijumfa; igrali smo odlično, timski i želim da istaknem da tako igramo duže vreme, ali da na pojedinim mečevima zaista nismo imali sreće – poručio je Vladimir Štimac, penzionisani reprezentativac Srbije, baš kao i Vladimir Micov, koji je u dresu Milana ubacio 15 poena.

Olimpijakos je, ponovo bez Vilija Spanulisa, protutnjao Valensijom (72:64), tako da je i dalje lider sa svega dva poraza u 10 kola. Nikola Milutinov ubacio je šest poena u crveno-belom dresu. Fener je takođe bio superioran na gostovanju Baskoniji (83:69); pogotovo je bio dominantan u drugom poluvremenu, u kojem je rivala sveo na svega 32 poena. U datim okolnostima, trener Obradović imao je prostora i da odmori neke od nosilaca igre poput nedavno oporavljenog Bobija Diksona, centra Džejsona Tompsona, kao i našeg Marka Gudurića, koji je za nepunih pet minuta ubacio dva poena. Himki je dobio Bamberg (82:73), u čijim redovima nije bilo povređenog Luke Mitrovića. Ruse je po navici predvodio Aleksej Šved (26p), dok je Stefan Marković ubacio pet poena i povredio se. Makabi je bio bolji od Žalgirisa (81:74), a Vasilije Micić je za „zelene“ postigao šest poena, uz čak pet izgubljenih lopti za 17 minuta.

Rezultati i tabela

Himki – Bamberg               82:73

Efes – Armani     73:68

Makabi – Žalgiris                81:74

Baskonija – Fenerbahče 69:83                    

Valensija – Olimpijakos  64:72    

CSKA – Barselona              

Panatinaikos – Unikaha  sinoć

Real Madrid – Crvena zvezda       

 

Olimpijakos        8-2

CSKA     7-2

Fenerbahče        7-3

Panatinaikos      6-3

Makabi 6-4

Himki     6-4

Real Madrid        5-4

Žalgiris  5-5

Bamberg              5-5

Barselon              4-5

Baskonija             4-6

Unikaha               3-6

Valensija              3-7

Efes       3-7

Armani                 3-7

Crvena zvezda   2-7

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari