Stiv Ker: Umoran sam od minuta ćutanja 1Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT

U napadu na osnovnu školu Rob u gradu Juvalde, u Teksasu, ubijeno je 19 učenika i dvoje nastavnika. Kako je rekao guverner Greg Abot, napad je izvršio 18-godišnji Salvador Ramos.

Osim Eve Mireles i 19 učenika, stradala je i Irma Garsija, majka četvoro dece, koja je takođe predavala u ovoj osnovnoj školi.

Ovaj nemio događaj bacio je senku na sva dešavanja u Sjedinjenim Američkim Državama, pa je tako četvrti meč finalne serije Zapadne konferencije NBA lige između Dalasa i Golden Stejta počeo minutom ćutanja.

Nakon utakmice koju je Dalas rešio u svoju korist rezultatom 119:109 trener gostujuće ekipe Stiv Ker govorio je o ovom učestalom problemu u SAD.

Devetnaestoro dece i dve učiteljice izgubili su život na tragičan način, a sve to se dogodilo na oko 100 kilometara odavde. U poslednjih deset dana imali smo napad i ubistvo tamnoputih građana u supermarketu u Bafalu i pucnjavu u azijskoj crkvi u Kaliforniji. Moje pitanje glasi: Kada ćemo da uradimo nešto? Umoran sam od ovoga, toliko je mnogo porodica uništeno zbog ovog problema. Umoran sam od minuta ćutanja pred toliko utakmica. Dosta sa tim. Sada 50 senatora mora da odluči kako ćemo dalje. Sada ja pitam vas, senatore, šta ćete uraditi protiv nasilja i pucnjava u školama širom SAD. Kako se vi osećate danas? Ne možemo samo da sedimo i čitamo o ovome i imamo minut ćutanja pred utakmicu“, ljutito je rekao Ker i demonstrativno napustio konferenciju za medije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari