Stjepanović kući sa pet medalja 1Foto: EPA/HANNIBAL HANSCHKE

Posle četiri dana takmičenja na Mediteranskim igrama u Španiji, na listi zemalja osvajača medalja, Srbija zauzima peto mesto sa osvojenih osam zlatnih medalja.

U ponedeljak su naši sportisti osvojili jedno zlato, tri srebra i dve bronze.

Još jedan uspešan takmičarski dan su započeli plivači koji su opet briljirali u svojim disciplinama. Velimir Stjepanović je u disciplini 200m delfin, vremenom 1:56.93 osvojio još jedno zlatno odličje na ovom takmičenju i sa Mediteranskih igara se vraća sa osvojenih ukupno pet medalja od kojih su tri zlatne i dve srebrne. Čaba Silađi je do srebrne medalje u disciplini 50m prsnim stilom došao vremenom 27.31 sekunde. Muška štafeta 4x100m mešovito je takođe osvojila srebro sa vremenom 3:38,44. Nastupima u ponedeljak plivači su završili takmičenje na Mediteranskim igrama sa osvojenih ukupno osam medalja, od kojih su tri zlatne i pet srebrnih.

I rvači grčkom rimskim stilom bili su veoma uspešni. Olimpijski šampion iz Rija Davor Štefanek je u kategoriji 77kg došao do srebra. Vladimir Stankić je u kategoriji 87kg osvojio bronzanu medalju kao i Mihail Kajala u kategoriji 97kg.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari