Strah od slabe posete 1Foto: EPA/ TOMS KALNINS

Srbija je protiv Litvanije u prvom kolu Lige nacija imala tri stative i dva penala, ali joj sve to umalo nije bilo dovoljno da osvoji sva tri boda.

Zbog toga su reprezentativci Srbije oprezni u očekivanjima pred večerašnji meč protiv Rumunije na stadionu Partizana (20.45) u drugom kolu četvrte grupe divizije C novog takmičenja UEFA.

Da atmosfera u nacionalnom timu nije tako sjajna kao što su igrači i selektor Mladen Krstajić tvrdili, moglo se naslutiti još letos na Mundijalu. Sve ono loše što se nakupilo pre i tokom takmičenja u Rusiji kulminiralo je upravo uoči početka Lige nacija, u vidu raskola Luke Milivojevića i Matije Nastasića sa stručnim štabom. Slabi rezultati iz Rusije i odbijanje FSS da jasno i glasno kaže šta se tačno dešavalo pre i tokom Svetskog prvenstva doveli su do toga da ni kapiten Aleksandar Kolarov više ne veruje da će javnost i navijači podržati „orlove“ protiv Rumunije.

– Iskreno, nije da se plašim posete, ali skoro sam siguran da neće biti mnogo ljudi protiv Rumunije. Ne znam, ja se nadam da će ih doći dosta, ali iskreno ću vam reći da mislim da će biti mala poseta. Atmosfera nije sjajna, naročito oko reprezentacije, a to se odražava i na publiku – rekao je Kolarov.

Umesto da obeća da će se igrom na terenu boriti za svakog navijača Srbije, kapiten „orlova“ uputio je jasnu poruku onima koji imaju nedoumicu oko toga ko treba da bude selektor ili ko treba igra.

– Treba da dođu i da podrže svoju zemlju. Ne treba ja nikoga da pozivam. Ko oseća da treba da dođe da podrži reprezentaciju, neka dođe. Ko ne oseća i ko ima nešto protiv, ili ovoga ili onoga, ili ko je selektor ili ko treba da igra ili ko ne treba da igra… Ja za svoju reprezentaciju igram srcem, ne igram ni iz kog drugog razloga. Tako ću igrati dokle god se budem osećao tako i dokle god budem fizički mogao. Ko se tako oseća, neka dođe na stadion, ko se ne oseća, neka gleda na televiziji – naglasio je Kolarov.

Napadač Aleksandar Mitrović bio je posle meča protiv Litvanije samokritičan, priznajući da su „orlovi“ imali više sreće nego pameti u Viljnusu. Međutim, on tvrdi da u Beogradu mogu da „uz podršku navijača“ odigraju mnogo bolje.

– Preživesmo… Bilo je i dobrih i loših stvari, malo više loših, ali preživesmo. Idemo dalje… Nismo dali drugi gol, propustili smo šanse i to je moglo da nam se odbije o glavu. Takve su ovo utakmice. Kad ne koristite šanse uvek bude teško. Imali smo iskustva sa Estonijom, sa Jermenijom, mnogo takvih utakmica smo gubili, ali danas smo imali malo sreće i dobili smo, što je najbitnije – naglasio je Mitrović.

Srbija je trenutno prva grupi sa tri boda. Rumunija je u petak u na svom terenu u Ploeštiju odigrala nerešeno protiv Crne Gore (0:0), iako je od 77. minuta imala igrača više pošto je Stefan Mugoša dobio crveni karton.

Za Rumune biti ili ne biti

Selektor Rumunije Kozmin Kontra izjavio je dan pre puta u Beograd da je za njegovu reprezentaciju meč protiv „orlova“ verovatno najbitniji u grupi.

– Propustili smo da pobedimo Crnu Goru, ali zato moramo da „eksplodiramo“ u Beogradu. Ukoliko pobedimo Srbiju na njihovom terenu, onda možemo da računamo na to da imamo šansu da osvojimo prvo mesto u grupi. Ako odigramo nerešeno, ostajemo u igri. Ako izgubimo, ostajemo bez šansi. Moji igrači su svesni da ova prilika ne sme da se propusti – naveo je Kontra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari