Stranci davali golove za izviždanog Jojića 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Partizan gubio, pa ubedljivo pobedio TSC u meču u kom su navijači crno-belih „izveli“ iskusnog vezistu pre kraja prvog poluvremena.

Pred gotovo praznim tribinama i u povremeno mučnoj atmosferi, jer su najzagriženiji navijači bojkotovali meč u „krajnje drskom i bezobraznom terminu, za popunjavanje TV programskih šema“ a većina od 1.000 prisutnih ljudi zviždalo svojoj staroj „meti“ Milošu Jojiću, kao da nije „dete“ kluba iz Humske nego kao da ga stalno vređa ili redovno ostavlja bez trofeja, Partizan je savladao TSC – 4:1 (2:1) i makar na nekoliko sati zaseo na vrh fudbalske Superlige.

Gosti iz Bačke Topole su kao u prethodne dve prvenstvene utakmice ove sezone mučili domaćina, ponovo se videla napadačka orjentacija trenera Žarka Lazetića, pohvaljene pre susreta i od strane protivnikovog stratega Aleksandra Stanojevića, čak su i prvi dali gol preko u 31. minutu, ali su se na kraju tako „raspali“ da ih „parni valjak“ čak četiri puta vraćao u rikverc, da ponovo krenu sa centra.

Pod pritiskom sopstvenih velikih očekivanja i dešavanja izvan Humske i njihovog domašaja, crno-beli su nervoznije ušli u borbu za tri boda i produžetak nade u preokret u finišu šampionske trke, pa su dobar deo prvog poluvremena bili u nekom kontra ritmu. Toliko da je pomenuti vezista, nemalog inostranog iskustva, u kritičnom trenutku promašio ceo fudbal i gurnuo Stefana Vukića među strelce, što je izazvalo takav odijum publike da je Jojić potpuno potonuo, pa ga je trener ranom izmenom spasio daljih ličnih grešaka i tuđih uvreda.

Ti prizori su uzdrmali ostatak ekipe, ali i trgli je da krenu po pobedu. Pre svega strance Birbasa Natha i Rikarda Gomeša, jer su u samo dva minuta (41, 42) preokrenuli tok meča. Prvi golom iz slobodnog udarca, čija su težina i estetika toliko oduševili Lazetića da ga je u izjavi posle meča uporedio sa potezima velikog Mesija, a drugi veštom reakcijom na jedan odbitak, na kraju brze kontre.

I obojica su ih proslavili trčanjem prema klupi sa rezervnim igračima, tačnije Jojiću, da bi ga svojim posvetama makar malo oraspoložili. Nedostajalo je i iza toga prepoznatljive defanzivne čvrstine domaćeg sastava, ali su zato u napadu stvari složene na svoje mesto. Desni bek Aleksandar Miljković je u stilu svoj „levog“ kolege Slobodana Uroševića, prvencem u sezoni, odveo ekipu na bezbednu daljinu (48), a mladi Nemanja Jović, na aistenciju Lazara Markovića (zamenio Jojića pre odlaska na pauzu) zapečatio sudbinu TSC-a (62). Mogla je da pukne i „petarda“, međutim video tehnologijom utvrđeno je da Nemanja Miletić nije loptu celim obimom smestio u mrežu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari