Stranci na Instagramu 1Foto: Starsport

Crvena zvezda je ovog leta dovela toliko fudbalera iz drugih zemalja da je prvenstveno zbog njenih interesa povećan dozvoljen broj stranaca.

A onda su jedan po jedan ispadali iz prvih 11, pa je knjiga standardnih startera sa stranim pasošima spala na Mičela Donalda i Damijena Le Taleka, a takmičarski teret spao na njihove domaće odmene, zbog čega je uoči večerašnjeg, zaključnog meča 18. kola Superlige Srbije s Mladošću iz Lučana glava tema bio status Pabla Moučea, Tomasa Fibela, Gelora Kange i DŽona Ruiza. Kao i istinskog prošlosezonskog pojačanja u liku Uga Vijeire, skrajnutog zbog odbijanja da produži ugovor.

– Nisam ljut na Vijeru, mislim da je on ljut na samog sebe i da sebi pravi problem. Nikome drugom. Čini mi se da on glavom nije u Zvezdi, niti u Srbiji. Žao mi je što je tako, jer je ove sezone trebalo da bude jedan od važnijih igrača i da sebi trasira put u neki veći evropski klub. Ja sam to od njega očekivao, a šta je on očekivao stvarno ne znam – objašnjava trener šampiona Miodrag Božović, na čije je insistiranje doveden portugalski špic.

Mouče ne prati saigrače na utakmicama već turistički putuje u slobodno vreme, pa je nedavno uživo pratio teniski duel Hrvatske i Argentine.

– Neka je i otišao, ali bar da se nije hvalio time… Počinje da liči na Džošuu Parkera, koji se isto javljao preko Instagrama – razočaran je njegov šef.

Kanga se vodi kao povređen, a zapravo individualno trenira u inostranstvu. – Nemam nikakve vesti o njemu. Ponekad vidim na Instagramu neki video i to je sve – priznaje ono što u ozbiljnim klubovima ne bi smelo da se dešava.

Ruiz je, izgleda, stvarno sprečen da konkuriše za tim.

– I dalje je povređen, ali mislim da nije to povreda koja će ga na duže vreme udaljiti od ekipe – tvrdi Božović, u čijem sastavu za Lučance do kraja jeseni neće biti ni tek operisanog Zorana Rendulića ni opet povređenog kapitena Aleksandra Lukovića.

– Neko je povređen, neko uvređen, ali imamo dosta igrača, počećemo da forsiramo mlađe i nadam se da će sve biti kako treba – najavljuje šef struke lidera, čija uprava i sportski sektor jedne sezone forsiraju strance, druge svoje klince, a da im ni jedna ni druga strategija ne donose ništa u Evropi.

U trci za titulu je drugačije, pa je Zvezda favorit i protiv petoplasiranih gostiju, koji su u 17 dosadašnjih međusobnih duela izvukli samo tri remija i jednu pobedu, i to skoro sve u Lučanima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari