Subotičke “Golubice” u polufinalu Kupa Srbije 1Foto: Fejsbuk stranica ŽFK Spartak

Pobedom nad Vojvodinom (0:8), Ženski fudbalski klub Spartak plasirao se u polufinale Kupa Srbije, gde će odmeriti snage sa Ženskim fudbalskim klubom Crvena zvezda.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu ŽFK Spartak, na stadionu beočinske cementare “Golubice” su golovima nad ekipom Vojvodine izborile prolaz u polufinale nacionalnog Kupa.

U 20. minutu načinjen je prekršaj na ivici šesnaesterca, te je Violeta Slović izvela slobodan udarac, a odbijenu loptu je prihvatila Tijana Filipović i rutinski je sprovela u mrežu (0:1). Posle 10 minuta, Filipović se ponovo upisala u listu strelaca na asistenciju Alise Kusi (0:2).

Lepa akcija sa brzom razmenom kratkih pasova rezultirala je trećim golom u 40. minutu koji je postigla Amber Trip, uz asistenciju Tijane Filipović.

U poslednjem minutu prvog poluvremena, Filipović je iz kornera uputila loptu na drugu stativu, odakle je Violeta Slović loptu glavom poslala u mrežu za 0:4.

Tek pošto je počelo drugo poluvreme, Alina Baka je sa desne strane ubacila loptu u peterac, a Filipović je rutinski usmerila u mrežu (0:5). Na 0:6 rezultat je povisila Živana Stupar u 75. minutu, a golu je prethodila akcija koju je započela Alisa Kusi.

Na utakmici je viđen i autogol Natalije Vuksanović iz Vojvodine, koja je loptu nesrećnim okolnostima unela u sopstvenu mrežu, a osmi gol postigla je Alisa Kusi udarcem glavom, uz asistenciju Eme Lefevr.

ŽFK Spartak sastaće se u polufinalu Kupa Srbije sa ŽFK Crvena zvezda u nedelju, 29. maja, na stadionu “Rajko Mitić” od 18 časova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari