Subotički klub izgubio revanš, ali izbacio čuvenu Spartu 1Foto:Spartak.rs

Subotica i dalje ima klub u evropskim fudbalskim kvalifikacijama, za nevericu svih čija je jedina dilema pre početka dvomeča srpskog Spartaka i češke Sparte bila s koliko će golova “golubovi” biti vraćeni u srpsko superligaško “jato”.

Jeste naš tim bio sateran u “mišiju rupu” i poražen u revanšu u Pragu – 2:1 (1:0), ali ga je takvog fantastični golman Nikola Perić spasao fatalnijeg ishoda, a Bojan Čečarić iskorišćenim penalom nagradio za “krv, znoj i suze” prolivene u pobedi od prošlog četvrtka (2:0) i zakazao duele sa danskim Brondbijem.

Slavni domaćin je imao sve u svojim rukama: veći posed lopte, dovoljno zicera, pogođenu prečku, uzdrmanu stativu…. da budemo precizni, čak 28 šuteva u pravcu gola gostiju, ali je tamo Perić pravio čuda.

Dva puta je ipak morao da položi “oružje”. Prvo posle voleja Jozefa Šurala, na fantastičan centaršut Srđana Plavšića (28. minut), a onda zbog istog udarca pomenutog asistenta, koji nije hteo da se raduje zbog matiranja svog nekadašnjeg tima (66).

U tim trenucima činilo se da će Sparta zgromiti nejakog rivala ili makar u produžecima dokusuriti autsajdera, ali Spartak je zaslužio da ga pogleda sreća.

Uroš Radaković je odgurnuo odlično postavljenog Dejana Đenića, rumunski sudija Sebastijan Kolčešku pokazao na belu tačku, a Čečarić rutinski “zaledio” favoritra (75) i njegove navijače, koji su nešto kasnije huliganski bes iskalili upadanjem na teren. Za malo izbegnuti napad od strane svojih pristalica samo je još više sludeo fudbalere Sparte, toliko da im ni isključenje Milana Marčića (82) nije pomoglo u pokušajima da se spasu senzacionalne eliminacije.

Dalje je otišao možda ne kvalitetniji ali sigurno hrabriji i motivisaniji sastav, koji će u Spartakovim analima biti upisan kao prvi koji je u jednoj sezoni odigrao više od četiri meča u Evropi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari