Sudar najvećih "razbijača" 1Foto: EPA/ PETER POWEL

Poprište potencijalno najatraktivnijeg i najneizvesnijeg meča prve ture utakmica trećeg kola fudbalske Lige šampiona biće stadion Etihad, gde večeras vodeći tim engleske Premijer lige Mančester siti dočekuje Napoli, lidera italijanske Serije A.

Ne samo što su domaćini ostali bez celog bodovnog plena u jednom jedinom od osam susreta nacionalnog prvenstva, a gosti bez greške obavili posao u osam rundi svog šampionata nego obe ekipe „melju“ rivale, pa su prvi za 720 minuta PRL dali 29 golova a primili svega četiri, a drugi „poentirali“ iz 26 šuta, a tek pet puta bili naterani da ponovo krenu sa centra terena.

– Pokazaću svojim igračima koliko naš rival dobro igra. Pokazaću im kao što je to slučaj bio sa Šahtjorom, veoma su im slični zbog načina igre, s tim da Napoli igra ofanzivnije. Napadom se najbolje brani – ima visoko mišljenje o protivniku Mančesterov trener Žozep Gvardiola, čiji su izabranici minulog vikenda zgromili Stouk (7:2), a u narednim mesecima žele da naprave toliko čekani rezultatski iskorak u Evropi, gde su jedini trofej osvojili u bivšem Kupu pobednika kupova daleke 1970. godine.

Napolitanci imaju jedan pehar više, kao pobednici Kupa UEFA u sezoni 1988/1989. i Intertoto kupa 2008, a na Ostrvo stižu posle dobijenog derbija sa Romom (1:0), od pre nekoliko dana.

– Sjajan je osećaj pobediti na Olimpiku drugi put u samo mesec dana (slavili nad Lacijom 4:1 prim. aut), ali sada je fokus na Ligi šampiona. Tek smo na početku naše priče… Igramo protiv Sitija, jedne od najjačih ekipa u Evropi – ne leti nebu pod oblake kapiten Napolitanaca Marek Hamšik i jedan od glavnih aduta trenera Mauricija Sarija.

Ni statistika ne promoviše nikoga u favorita, jer su se Građani i Napolitanci sreli svega dva puta, pri čemu je jednom slavio klub sa Apenina, a druga utakmica završena bez pobednika, uz gol razliku 3:2 za italijanski tim. I trenutna kadrovska situacija na ove dve adrese je slična, s obzirom da nema suspendovanih igrača, a povređeni su samo Bendžamin Mendi (Mančester) i Arkadijuš Milik (Napoli). Jedino što su Englezi, s dva trijumfa u F grupi, u povoljnijoj situaciji od Italijana, koji imaju jednu pobedu i poraz, tj isto bodova koliko Šahtjor (3), pa ne bi bilo dobro da ostanu praznih šaka u domu jednog od dva mančesterska velikana.

Raspored 3. kola

utorak

Grupa E

Maribor – Liverpul

Spartak Moskva – Sevilja

Tabela: Sevilja 4, Liverpul 2, Spartak 2, Maribor 1.

Grupa F

Fejnord – Šahtjor

Mančester siti – Napoli

Tabela: Mančester siti 6, Šahtjor 3, Napoli 3, Fejnord 0.

Grupa G

Monako – Bešiktaš

Lajpcig – Porto

Tabela: Bešiktaš 6, Porto 3, Lajpcig 1, Monako 1.

Grupa H

Real – Totenhem

APOEL – Borusija D.

Tabela: Totenhem 6, Real 6, Dortmund 0, APOEL 0.

Sve utakmice počinju u 20.45.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari