Sukob interesa Crvene zvezde i Partizana u pozadini tuče u Veslačkom savezu Srbije 1Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Fizički obračun Nikole Stojića i Dušana Kovačevića ima predistoriju.

U ponedeljak je došlo do nemilih scena u Veslačkom savezu Srbije, Dušan Kovačević je optužen da je fizički napao Nikolu Stojića, bivšeg srpskog olimpijca i osvajača brojnih medalja, a Nova.rs je došla do izjava oba aktera skandaloznog događaja.

„Došlo je do ekcesa. Bio sam na sastanku kod generalnog sekretara Antića u kancelariji. Dušan Kovačević je uleteo kao furija da nešto sa njim razgovara, a ja sam mu rekao da sačeka samo da završimo pošto smo imali nešto da se dogovorimo iza zatvorenih vrata. On je uleteo i odmah seo pored njega i počeo da priča nešto. Rekao sam mu da sačeka da završim sastanak“, započeo je svoju verziju priče Nikola Stojić, koji je u sukobu sa predsednikom Izvršnog odbora VSS i članom Crvene zvezde, Dušanom Kovačevićem, prošao sa lakšim telesnim povredama.

Prema njegovim rečima, nesuglasica je bilo i ranije, a borba oko vođenja Saveza i dalje traje.

„Njemu je tu prekipelo. Ne znam da li je on čovek na svom mestu, ali ima neku nervozu, a mi imamo neke nesuglasice od ranije oko vođenja Veslačkog saveza. Ja sam iz Partizana, on je iz Zvezde i predstavlja neku svoju priču i to je u njemu prouzrokovalo da skoči bez ikakve ružne reči niti bilo čega“, nastavlja naš bivši olimpijac.

Stojić  je otkrio i da ovo nije prvi put da se Kovačević ponaša nasilno, kao i da je ranije bilo pretnji.

„Pretio je on više puta, to se dešavalo i ranije, što svi znamo u veslanju da je imao incidente te prirode. Imao je incidente i sa nekim drugim ljudima, jednostavno nije osoba koja treba da bude u jednom akademskom, veslačkom sportu. To je stvarno katastrofa“.

Fizički obračun nije dugo trajao, a Stojić kaže da je pokušao to da spreči.

„On je bukvalno krenuo kao pušten s lanca. Ne znam da li je bio van sebe ali je krneuo nezaustavljivo. Ja sam u tom trenutku seo, kada je on krenuo da udara rukama ja sam pokušao da ga odgurnem da ne dođe do veće borbe. Generalni sekretar je uskočio između nas i mislim da je i njega udario u tom naletu. To je bukvalno trajalo nekih minut ili dva“.

Optuženi Dušan Kovačević ima, naravno, svoje viđenje opisane tuče.

„U svakom slučaju izaći će i zvanično saopštenje Saveza. Ono što mogu da vam kažem je da je ovo nastavak pritisaka od strane jednog kluba na naš Savez. Imamo četiri pisane pritužbe od kojih smo tri poslali nadležnim institucijama i niko nije reagovao. Ovo je peti napad na službena lica u cilju diskreditacije i političke borbe, koju ne mogu da dobiju na izborima nego pokušavaju na sve druge načine“, započinje priču Kovačević.

Tvrdi da su mnoge stvari lansirane u javnost u vezi ovog sukoba laž.

„Već sam pročitao nešto, ali to su čiste laži i nije prvi put da slušamo takve stvari“.

Kovačević tvrdi da je Stojić nasrnuo na njega, a ne da je bilo obrnuto.

„Bilo je fizičkog kontakta, bilo je napada na službeno lice. Ja sam tamo na radnom mestu i sa sekretarom sam radio posao. Tražio sam da on (Nikola Stojić) napusti prostoriju, ali nije hteo. On je nasrnuo na mene. Krenuo je ka meni, a bili smo na pola metra. Pokazivao sam vrata gde treba da izađe, jer ne možemo da radimo posao bez njega“, završio je Kovačević.

A, jedino neupitno jeste da je pukla velika bruka i bačena ljaga na sport koji je Srbiji doneo brojne medalje sa velikih takmičenja, kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari