Suma mora mnogo bolje 1Foto: Starsport

Kada je letos sve šokirao prihvatanjem drugog trenerskog mandata u Partizanu, čiju je adresu napustio „zakićen“ trofejima, jednom sezonom u Ligi šampiona i dominacijom u večitim derbijima…

… Aleksandar Stanojević je nasledio šest bodova minusa za braniocem titule Crvenom zvezdom, a kako je distanca u međuvremenu uvećana za nedostižan trokorak, dok je igra od gubitničke prerasla u pobedničku, šef struke crno-belih hvali i kritikuje na kraju polusezone crno-belih, upamćene i po neulasku u Ligu Evrope.

– Moglo je više, a moglo je i niže. Imali smo Metalac kada smo kiksnuli, u Nišu je to bio poraz iz jednog dozvoljenog šuta, dok smo Čukarički pobedili kada možda nismo morali. Sve to dođe na svoje i napravi se balans, ovo je realna situacija… Ako pričamo o mom periodu, ocenio bih ga sa 7.5 na skali od 1 do 10. Promenljivo je bilo, s tendencijom rasta na kraju. Najviše sam zadovoljan takmičarskom organizacijom, igrači su uhvatili i moj način razmišljanja i igru na rezultat. Raduju me dobijeni stabilnost i samopouzdanje, ne i to što u dosta utakmica nismo bili ubojiti i do kraja opasni za Partizanove kriterijume – deo je javnog rezimea Aleksandra Stanojevića.

– Najzadovoljniji sam Markovićem i Holenderom. U suštini, svi osim Bajbeka su zadovoljili.  On je sjajan igrač i moj izbor, znali smo i da je ranije bio povređivan, ali problem je to što je došao nespreman. Razvijanje situacije u njegovom slučaju ne daje mi neku sigurnost, a ja neću više na taj način da rizikujem. Da sam znao da će Štulić ovako da igra, možda bih ga ranije i više ubacivao u vatru, možda je moja greška. Uglavnom, treba nam centralni napadač, sposoban da igra i po boku i da završnu notu – kaže Stanojević.

I Sejduba Suma mora da pokaže mnogo više nego do sada, ako želi jaču minutažu. Isto važi i za Lazara Markovića, o čemu je Stanojević opet otvoreno pričao.

– Ne volim da kritikujem igrače javno, ali samo sam odgovarao na novinarsko pitanje, kao i sada. Drugo, sve su to njih dvojica ranije čuli i to lično od mene. Još direktnije… Da li će se promeniti je pitanje vremena, Jojić recimo pretrči 12 kilometara i unosi stabilnost, iako nije uvek produktivan u vidu golova i asistencija. To je ono što očekujem od Sume i Lazara – nepopustljiv je trener drugoplasiranog superligaša.

Zvezda gost Rada u Kupu

Poslednju utakmicu u ovoj godini, fudbaleri Crvene zvezde odigraće na stadionu Rada na Banjici u borbi za plasman u četvrtfinale Kupa Srbije (13.30). U kom god sastavu izašli na teren, crveno-beli su izraziti favoriti, kao što je to bio slučaj u njihova 83 duela kroz istoriju (66 pobeda, sedam poraza), a posle susreta trener Dejan Stanković će ekipu lidera Superlige i učesnika prolećne runde Lige Evrope poslati na zaslužen odmor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari