Superkup: Partizan i Budućnost prvi polufinalisti 1Foto: STARSPORT

U prvim mečevima četvrtfinala Superkupa ABA lige pobede su ostvarili Partizan i Budućnost.

Košarkaši Partizana pobedili su Mornar iz Bara 91:77, a aktuelni osvajači regionalne lige, igrači Budućnosti, Igokeu 90:86.

U prvom meču dana „crno-beli“ su potpuno nadigrali jedno od najprijatnijih iznenađenja prošlogodišnje Jadranske lige i pre svega odličnom igrom u napadu dobili meč i obezbedili „kartu“ za sutrašnje polufinale.

Najbolji igrač na utakmici bio je Đorđe Gagić sa 23 poena, a uz njega se u redovima pobedničke ekipe istakao i Vanja Marinković sa 16, dok je u ekipi sa juga Crne Gore bolji od ostalih bio Uroš Luković sa 11 poena.

U drugom četvrtfinalnom meču viđen je znatno neizvesniji duel koji je pripao Budućnosti.

U dva navrata je domaćin ovog turnira vodio dvocifrenom razlikom, jednom u drugoj četvrtini, a jednom u drugom poluvremenu, ali je iskusna ekipa predvođena Aleksandrom Džikićem pronašla rešenje u finisu meča i sigurnim šutevima za tri poena došla do pobede.

Velikih problema su gosti imali u reketu u prvom poluvremenu, čak 26 poena su primili u tom periodu igre i bolju odbranu su počeli da igraju od poslednje deonice kada su se u napadu i „probudili“ Nemanja Gordić i Nikola Ivanović koji su i režirali veliki preokret i opstanak svoje ekipe na turniru.

Upravo je Nikola Ivanović bio najefikasniji akter na meču sa 19 poena, a na drugoj strani je najbolji bio Orlando Džonson sa 18 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari