Surova dominacija Novog Beograda 1photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

U prvom kolu Superlige Srbije, ozbiljan pretedent na evropsku titulu dao 32 gola Naisu i primio samo jedan pogodak od Nišlija.

Znalo se da Nais nema nikakve šanse protiv ekipe koja vrvi od srpskih reprezentativaca – osvajača olimpijskog zlata u Tokiju ove godine, ali je pobeda Novog Beograda od 32:1 (9:0, 7:0, 9:1, 7:0) prevazišla očekivanja čak i samih izabranika trenera Vladimira Vujasinovića, u čije grupisanje je nezvanično uloženo par miliona evra.

„Nisam očekivao ovako slab otpor Naisa, ali mi ćemo se i u budućnosti isključivo baviti našom igrom, Otvorili smo šampionat na najbolji mogućim način, onako kako smo želeli. Bilo je i dosta publike i to je zaista ostavilo lep utisak. Sledi nam meč sa Zemunom, posle toga i sa Radničkim, tako da nas očekuju sve teže utakmice“, prokomentarisao je Strahinja Rašović, inače strelac pet golova na bazenu „Vlaho Bata Orlić“.

Đorđe Vučinić dao je tri pogotka više za (kao tehničkog organizatora) sigurnog učenika Fajnal – ejta Lige šampiona sledeće godine, a za ozbiljnog pretedenta na evropsku krunu pogađali su još Šušiašvili (5), Mandić (4), D. Pijetlović (3), Vlahopulos (2), Martinović (2), Drašović (2) i Perković (1), dok je počasni gol za Nišlije, tek u trećoj četvrtini, postigao Vulović.

U ostalim mečevima branilac titule Radnički je u gostima pokazao silu protiv Zemuna (8:20), Crvena zvezda je savladala Vojvodinu (11:9), a debitant Valis je uzeo prve bodove protiv Proletera (10:9). Susret Partizana i Šapca pomeren je na 20. oktobar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari