Šut još nije namešten

Partizan na startu sezone ima dosta ofanzivnih problema

Ostavite komentar


  1. Čemu služe ovakve analize? Obično prepisivanje statistike iz zapisnika! Da li treba da nas ovo zanima ili da možda pokaže kako je dati novinar košarkaški znalac? Sumnjam u oba slučaja!
    Problem naše košarke je je ogroman, kao i novinarstva i je lakše zabiti glavu u pesak i ne zamerati se nikome.
    Ovakvi tekstovi neće rešiti nijedan problem. Naprotiv, oni služe svima onima koji svesno, za šaku novaca ili drugog ćara, ubijaju ovaj sport!
    Najveći krivci se nalaze u političko-kriminalnom establišmentu koji kroji kapu svemu.
    Nego da budem konkretan i izneću te razloge u najkraćim crtama
    1. Interesi Miška Ražnjatovića i lobija koji on predvodi
    2. KSS koji je apsolutno nesposoban da izvrši potrebne reforme u skladu sa modernom košarkaškom organizacijom itd.
    3. Nestručan rad ili bolje reći odsustvo bilo kalvog ozbiljnog rada sa mlađim kategorijama.
    Najbolji primer za to u kakvim raljama se nalazimo govori i to da jedan Željko Obradović sedi i odmara u Čačku a da ga niko ništa makar i ne priupita.
    A o neiskorišćenosti Dude Ivkovića, Moke Slavnića, Dalipagića itd da ne govorim.
    Dragi novinari ovo treba da vam bude stalna tema broj 1. Što se tiče problema o kome pišete u ovom članku on je samo logična posledica gomile suštinskih problema koje imamo. Ko je objektivan i pošten čovek, novinar koji prati , košarku zna da Vlada Šćepanović nema znanja i iskustva da vodi Partizan. Takođe zna i da Partizanov, kao i većine klubova u ABA i drugim lokalnim ligama, zavisi isključivo od interesa Miška Ražnjatovića i menadžerskog lobija, tako da je bilo kakva analiza igrača, u ovom slučaju Dangubića, Zagorca i Jaramaza, krajnje bespotrebna. Sve su to njegovi igrači uvaljeni Partizanu jer nisu mogli nigde bolj od ovoga. Dangubić i Zagorac nikada, ali nikada nisu bili šuteri niti su ozbiljno radili ma svom šutu. Tehnički neobučeni igrači ali kao Miškove promašene investicije on ih gura na fizički izgled, skočnost itd. Siromašno za ozbiljnu košarku, zar ne?
    Mi biše ne pravimo kompletne igrače i zato izgledaju poludefektno u igri.
    Al da ne udaram samo po ovim momcima (mada ovo govorim najviše za njihovo dobro i dobro dece koja tek stasavaju) jako je puno takvih igrača koji se neopravdano guraju: Marko Simonović (čovek ništa ne zna-drvo); Stefan Marković (igra košarku dupetom) itd. Oni se prodaju uglavnom našim trenerima čime polako ali sigurno gubimo i trenerski ugled koji je decenijama građen.
    Poštovani novinaru, počnite da radite svoj posao u javnom interesu jer sport to jeste i radite to stalno i uporno.

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.