Svako ima pravo da se nada 1Foto: STARSPORT

Marko Grujić jedan od mlađih na širem spisku Mladena Krstajića veruje da će se naći na konačnom spisku i imati priliku da brani boje Srbije na Mundijalu.

Fudbaler Liverpula na pozajmici u Kardifu prošle sezone odigrao je tri utakmice za „redse“ i još 13 za Kardif (jedan gol).

„Svako ima pravo da se nada odlasku na Mundijal. Mi stvaramo reprezentaciju na duge staze i tu smo da se navikavamo jedni na druge“, rekao je Grujić u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Po njegovom mišljenju utakmice protiv Kostarike i Švajcarske su za našu selekciju mnogo važnije od one poslednje u grupi protiv Brazila.

„Kostarika i Švajcarska su ključne i nema razlike u značaju ovih utakmica. O Brazilu ne bi trebalo da trošimo reči, nadam se da ćemo ući rasterećeni u poslednje kolo i meč sa njima. Brazil je uvek inspirativan, protiv njih ćemo igrati naročito energično. Zadovoljan sam odabirom reprezentacija sa kojima igramo na pripremama, jer su sa istog kontinenta i imaju sličan stil igre kao Kostarika“, rekao je Grujić.

Dvadesetogodišnji Nikola Milenković još pre dve godine bio je u Teleoptiku, daleko od svetlosti reflektora i pažnje menadžera. Prve seniorske sezone u Partizanu Milenković je bio jedan od najzaslužniji za osvojenu „duplu krunu“ Partizana, odmah je stigla primamljiva ponuda Fiorentine i mnogima je izgledalo da se popularni Bleki zaleteo. Čekao je šansu u ljubičastom dresu i dočekao je, o nastupu za A reprezentaciju doskora sigurno nije ni sanjao.

„Stvarno sam lepo prihvaćen. Čast mi je što sam deo ekipe u kojoj vlada odlična hemija. Dajemo sve od sebe. Postojala je pozitivna trema, ali mnogo mi je bilo lakše kad sam upoznao igrače. Gledam na televiziji naše reprezentativce i učim od njih. Trebalo bi biti posvećen i trenirati sa ambicijom da se nađete na spisku, ali selektorova je poslednja““, rekao je Milenković u Staroj Pazovi.

Godina u Seriji A se može smatrati uspešnom, novinare je zanimalo i kako komentariše čarku sa čuvenim Gonzalom Iguainom.

„Iskoristio sam šansu u Fiorentini. Zreliji sam posle sezone u Italiji nego ranije. Mnogo sam napredovao, na fizičkom aspektu prvenstveno, a koškanje sa Iguainom je normalna pojava u fudbalu“, poručio je Milenković.

Karte za Čile i Boliviju od 30 do 100 evra

Reprezentacija Srbije poslednje dve utakmice pred Svetsko prvenstvo i izazove protiv Kostarike, Švajcarske i Brazila odigraće u Gracu, na stadionu Merkur Arena (15.400). Prvi kontrolni meč je 4. juna od 20 časova protiv aktuelnog šampiona Južne Amerike – Čilea, dok se druga utakmica igra 9. juna od 18 sati protiv selekcije Bolivije. Cene ulaznica su za tribine iza golova 30 evra, istok i zapad 50 evra, loža košta 100 evra. Mogu se nabaviti i preko sajta FSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari