Sve možemo da očekujemo 1Foto: Starsport

Ženski teniski tim Srbije, u kome će nastupiti Jelena Janković, Ana Ivanović i Aleksandra Krunić, sačekaće jaka konkurencija u Riju pošto su teniserke za razliku od svojih muških kolega bile manje skolone da odustanu od olimpijskog turnira.

 Istovremeno niz poraza najiskusnije igračice Jelene Janković u poslednjih nekoliko meseci, ispadanje Ane Ivanović u prvom kolu Vimbldona od 223. igračice sveta nakon čega nije igrala, kao i to što će Aleksandri Krunić nastup u Riju biti prvi olimpijski ne idu u prilog ženskom timu. Ipak, srpske teniserke kao i selektorka Tatjana Ječmenica isticale su da se nadaju dobrim rezultatima u Brazilu.

– Mislim da imamo dosta dobar tim. Šta reći za Jelenu i Anu? Devojke su bile prve na svetu i pokazale su da mogu da pobede bilo koju igračicu na svetu. Iza njih stoje ogromni rezultati. Olimpijske igre su nešto posebno, daju dodatni motiv, tako da od njih dve možemo sve da očekujemo – rekla je Ječmenica pred polazak u Brazil.

Jelena Janković, kojoj trenutno igra turnir u Florijanapolisu u Brazilu kako bi se vratila u formu pred olimpijski nastup, izjavila je nedavno da je uspela da se oporavi posle mnogo povreda i da sad svu svoju energiju usmerava ka Olimpijskim igrama na kojima se nada da će uspeti da osvoji medalju. Nastup u Riju biće četvrti olimpijski za Jelenu Janković koja je prethodno u Londonu i Atini završavala takmičenje odmah na početku, dok je u Pekingu 2008. godine stigla do četvrtfinala u kome ju je nadigrala Dinara Safina. Jankovićeva će pored singla nastupiti i u dublu sa Aleksandrom Krunić sa kojom je do sada imala solidne rezultate.

-Na Vimbldonu smo odigrale bolje nego što sam očekivala. Pobedile smo treći dubl sveta u drugom kolu. Jelena i ja lepo igramo zajedno, samo nemamo mnogo prilika, jer ona u dublu učestvuje samo na većim turnirima, pa je teško uklopiti – rekla je Krunićeva.

Najbolje rangirana srpska igračica, Ana Ivanović, koja trenutno zauzima 26. poziciju na WTA listi, posle poraza na Vimbldonu rekla je da već neko vreme ima problema sa povredom zgloba desne ruke, te da će joj pauza do Igara prijati.

-Volim da predstavljam svoju zemlju i volela bih da donesem medalju Srbiji, to bi za mene bilo ostvaranje sna, Olimpijske igre mnogo mi znače – rekla je Ivanovićeva.

Olimpijski teniski turnir biće na programu od 6. do 14. avgusta.

 

Pet teniserki odustalo od OI

Pet teniserki odustalo je od Olimpijskih igara za sada. Najbolje rangirana među njima, Simona Halep, rekla je da zbog zika virusa ne želi da igra u Brazilu, isti razlog navela je i Karolina Pliskova, dok su Dominika Cibulkova, Viktoria Azarenka, Belinda Benčić odustale zbog povrede.

 

Sestre Vilijams ciljaju peto zlato

Venus i Serena Vilijams putuju u Rio po peto olimpijsko zlato pošto su osvojile po jedno u singlu, i tri zajedno u dublu. U svom poslednjem intervjuu za američke medije Serena je rekla: “Olimpijske medalje najviše volim od svih trofeja. Za mene su igre bonus prilika”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari