Sve sem "visokog" remija 1Foto: FSS

Ako se desi da ispadnu sa Evropskog prvenstva već posle prve faze takmičenja futsal reprezentativci Srbije učiniće to uzdignuta čela.

Nisu izgubili nijedan od dva meča grupe A, ali nadaju se da će dobiti makar još jednu priliku da pokažu zašto su osvojili četvrto mesto na prošlom EP u Beogradu, tj. da će Slovenija i Italija ove subote odigrati za njih i poslati ih u duel sa Kazahstanom.

Protiv „zmajčeka“ su se posle 0:2 na poluvremenu vratili iz „mrtvih“ i izvukli remi sa domaćinom šampionata, dok su u duelu sa dvostrukim osvajačem zlata i bronze sa Apenina prvo stoički odolevali ofanzivi „azura“, onda poveli u sred tih naleta i na kraju podelili bodovni plen, pa sada vode kolo u toj konkurenciji. S dva boda i gol razlikom 3:3 ispred Slovenaca (1 bod, 2:2) i Italijana (1 bod, 1:1), pa im odgovara bilo čija pobeda ili nerešen rezultat s malo golova (0:0 ili 1:1). U slučaju da akteri odlučujućeg meča po dva puta pogode metu dalje ide bolji u poređenju fer-pleja Srbije i Italije, dok bi 3:3 značio eliminaciju našeg tima.

– Momci su odigrali fantastičnu utakmicu i ispoštovali sve dogovoreno. Igrali smo bolje nego protiv Slovenije i zaslužili da ne izgubimo, a mogli smo i da pobedimo. Nažalost, nismo iskoristili to što je Italija ušla u bonus i dođemo do kaznenog udarca, što bi sigurno prelomilo utakmicu – hvali i žali selektor srpske selekcije Goran Ivančić i priznaje da ima „neobičan osećaj“.

– Nismo izgubili nijednu utakmicu, a ne znamo da li smo se plasirali, ali verujem da ćemo se ipak naći u četvrtfinalu.

Strelac u oba susreta Dragan Tomić takođe ima dva pogleda na rezultatski egal sa ekipom iz zemlje s dugom futsal tradicijom.

– Srećan sam zbog gola, ali i tužan jer nismo sačuvali vođstvo, a bili smo tako blizu pobede. Nadam se da ćemo igrati u četvrtfinalu. Bila bi velika šteta da se posle dve utakmice bez poraza vratimo kući – smatra srpski golgeter.

Među stativama fenomenalni Miodrag Aksentijević ističe podršku s tribina.

– Hvala našima navijačima, neverovatno su nas bodrili. Nismo ih razočarali već pokazali da možemo da igramo sa svakom ekipom u Evropi. Nadam se da još nismo rekli poslednju reč na ovom prvenstvu – optimista je „storuki“ čuvar mreže, čijih je 18 odbrana protiv Italije pojačalo utisak da bi s njim na gol liniji drugačije prošla premijera na EP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari