Svetislav Pešić: Prvo poluvreme je recept kako želim da igramo 1

Partijom u prvom poluvremenu, košarkaši Srbije kandidovali su se za osvajanje medalje na predstojećem Evropskom prvenstvu, međutim, ispuštanjem prednosti od 21 poena podsetili su na opservaciju selektora Svetislava Pešića da su još uvek u stvaranju sistema igre i traženju forme. Ipak, pobedom u Turskoj (72:79), košarkaši Srbije kapitalizovali su pobedu nad Grčkom i pribliližili se cilju – mestu na Mundobaksetu.

Delovalo je da će drugo poluvreme u Sinan Erdem areni biti nalik atmosferi u pozorištu. Košarkaši Srbije vodili su sa dvadesetak poena razlike, delovali razigrano i dominantno, međutim, od nekog 23. minuta kao da su naglo skrenuli do neke kafanice i zaboravili na primarne obaveze.

„Čestitam ekipi na pobedi, jako bitan trijumf. Takođe je jako važno kako smo igrali u prvom poluvremenu, jer to je recept kako želimo da igramo na Evrobasketu. Odlično u odbrani, najbolja dosad, jako pametno u napadu. Nije ovo iznenađenje za mene, znam da imamo talenat u napadu, sada moramo da ponovimo ovakve igre u odbrani na narednim utakmicama“, jasan je bio selektor Pešić posle druge pobede i maksimalnog učinka Srbije u avgustovskom „prozoru“.

U drugih 20 minuta defanzivno je Srbija imala problema sa Čedijem Osmanom i Furkanom Korkmazom, ali i sa igrom Turske u tranziciji i rešenjima u ranoj fazi napada.

„U drugom poluvremenu razlog što smo izgubili ritam je turski sastav. Rizikovali su, igrali su jako agresivno, na ivici faula. Ne mogu da kažem da je svaki kontakt bio faul, ali su bili jako agresivni. To je razlog što smo izgubili kontrolu utakmice, na kraju možda i nije loše što se sve ovako odigralo, zbog toga što nam sad sledi Evropsko prvenstvo. Jako je bitno to što smo se vratili, pokazali smo ne samo karakter, već pobednički mentalitet i u završnih pet minuta utakmice uspeli smo da povratimo našu igru i pokažemo ono što smo želeli.“

Srpska ekspedicija se u Beograd vraća u ponedeljak i tri dana kasnije kreće za Prag. Prvi meč na Evropskom prvenstvu igramo u petak od 21 čas protiv Holandije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari