Svetislav Pešić saopštio spisak kandidata za predstojeći Mundobasket: Cilj plasman na Olimpijske igre 1Foto: Starsport

Selektor Košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić saopštio je spisak igrača koji će biti pozvani na pripreme za predstojeće Svetsko prvenstvo, koje se od 25. avgusta do 10. septembra igra u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Pešić je objavio spisak od 20 igrača koji će biti na pripremama, a kojih 12 košarkaša će putovati na šampionat biće poznato do 24. avgusta.

Na spisku se nalaze: Stefan Jović, Ognjen Jaramaz, Filip Petrušev, Aleksej Pokuševski, Aleksa Radanov, Nikola Topić, Nemanja Nedović, Aleksa Avramović, Boriša Simanić, Uroš Trifunović, Dušan Beslać, Nikola Milutinov, Dejan Davidovac, Vanja Marinković, Dušan Ristić, Nikola Jović, Ognjen Dobrić, Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić i Alen Smailagić.

Na konferenciji za medije, koja je održana u prostorijama Košarkaškog saveza Srbije, selektor je rekao da je cilj da se reprezentacija plasira u polufinale, čime bi izborila plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Kao što je ranije objavljeno, na Mundobasketu neće igrati Nikola Jokić, dok će zbog povrede izostati Vladimir Lučić i Nemanja Bjelica.

– Lučić je otišao na operaciju, Kalinić nas je obavestio da nije u mogućnosti da prihvati ovu akciju zbog mentalnih i fizičkih stvari i nepripremljenosti. Mitrović je zamolio da ga ovog leta oslobodimo zbog toga što želi da sanira sve povrede i da se pripremi za sledeću sezonu. Ako ga budemo trebali u prozorima staviće se na raspolaganje. Micić… Dugo smo razgovarali sa njim, on je zamolio da ove godine preskoči, imao je tešku sezonu sa puno povreda koje su ga izbacile, potpisao je novi ugovor, morao je da ostane tri nedelje tamo na treninzima novog kluba, obnovio je povredu ramena i pod terapijama – izjavio je selektor.

On je dodao da još uvek nije poznato da li će se ekipi pridružiti Aleksej Pokuševski, koji se nedavno povredio i leči se u Atini.

– Na spisku je Pokuševski, još nemamo dozvolu za njega, ima povredu ramena, mesec dana je na lečenju, trenutno je u Atini, nadamo se da će njegov doktor da utvrdi da li je spreman da igra. Jović je na spisku, želi da igra za reprezentaciju, ima zdravstveni problem u porodici, ako se ta situacija poboljša narednih dana, staviće se na raspolaganje reprezentaciji. Jaramaz je pod povredom, trenutno je na terapijama – rekao je Pešić.

Košarkaši Srbije će u sklopu priprema za Mundobasket odigrati trening utakmice u Beogradu sa Bosnom i Hercegovinom i Poljskom i u Podgorici sa Crnom Gorom. U „Areni“ će 16. avgusta gostovati Portoriko, a reprezentacija će zatim otputovati u Kinu, gde će se dva puta sastati sa selekcijom domaćina.

Prvu utakmicu na šampionatu sveta Srbija igra 26. avgusta protiv Kine, dva dana kasnije sastaje se sa Portorikom, a poslednji meč u grupnoj fazi odigraće 30. avgusta protiv Južnog Sudana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari