Svetski kup: Rutinska pobeda Srbije protiv SAD 1Foto: STARSPORT

Vaterpolisti Srbije zabeležili su i drugu pobedu u B grupi na ovogodišnjem Svetskom kupu koji se igra u Berlinu, a ovoga puta bili su bolji od selekcije SAD 14:8 (6:3, 3:1, 3:0, 2:4).

Iako je reprezenacija Srbije došla sa podmlađenim sastavom na takmičenje koje je osjavala tri puta uzastopno, rezultati i igra „Delfina“ su impresivni, pa su i u drugoj utakmici na takmičenju potpuno nadigrali protivnika i pitanje pobednika rešili već u prvoj četvrtini.

Iako su protivnici na samom startu poveli, Dušan Mandić je sopstvenom mini-serijom 3:0 preokrenuo rezultat i doveo Srbiju u prednost, koja se samo uvećavala kako se prvo poluvreme bližilo kraju. Precizni su redom bili Sava Ranđelović, Ognjen Stojanović, Viktor Rašović i Gavril Subotić, pa je Srbija uoči trećeg perioda imala prednost od čak pet golova (9:4).

U drugom poluvremenu ekipa SAD je zaigrala nešto bolje, no nije mogla da uradi ništa više, osim da eventualno izbegne ubedljiv poraz.

Najefikasniji igrač na utakmici bio je Dušan mandić sa pet pogodaka, a sutra selekcija Srbije igra u trećem kolu B grupe protiv Hrvatske. Meč je na programu u 16 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari