Amerikanac Tajson Gej novi je prvak sveta u najbržoj atletskoj discplini. U spektakularnoj trci na 100 metara na Svetskom prvenstvu u Osaki, Gej je osvojio prvo mesto u vremenu 9,85 sekundi. Gej je na cilj došao pre Derika Etkinsa sa Bahama i najbržeg čoveka na planeti, Jamajčanina Asafe Pauela.

Amerikanac Tajson Gej novi je prvak sveta u najbržoj atletskoj discplini. U spektakularnoj trci na 100 metara na Svetskom prvenstvu u Osaki, Gej je osvojio prvo mesto u vremenu 9,85 sekundi. Gej je na cilj došao pre Derika Etkinsa sa Bahama i najbržeg čoveka na planeti, Jamajčanina Asafe Pauela. Pauel je najbolje počeo trku, dobro povukao, ali je u poslednjih 20 metara neshvatljivo pao u ritmu, što je iskoristio američki atletičar koji je odlično finiširao.
Valeri Vili sa Novog Zelanda osvojila je juče zlatnu medalju u bacanju kugle na Svetskom atletskom prvenstvu u Osaki. Beloruskinja Nadežda Ostapčuk vodila je u generalnom plasmanu do poslednje serije. Međutim, Vilijeva, do tada drugoplasirana, u finalnoj rundi bacila je kuglu 20,54 metara i zauzela prvo mesto. Ostapčuk je imala još jednu šansu da osvoji zlato, ali nije uspela da je iskoristi. Beloruskinja je morala da se zadovolji srebrnom medaljom i nije uspela da odbrani najsjajnije odličje sa Svetskog prvenstva 2005. godine u Helsinkiju. Nemica Nadin Klajner, koja je na Olimpijskim igrama 2004. godine u Atini bila druga, osvojila je bronzu.
Srpski atletičar Predrag Filipović zauzeo je 32. mesto u brzom hodanju na 20 kilometara na Svetskom prvenstvu u Osaki. Naš predstavnik prošao je kroz cilj sa 13 i po minuta zaostatka. Prvo mesto i zlatnu medalju osvojio je Džeferson Peres iz Ekvadora, koji je stazu prešao za jedan čas 22 minuta i 20 sekundi. Drugi je bio Španac Fransisko Havijer Fernandes sa 20 sekundi zaostatka, a isti zaostatak za pobednikom imao je i Hatem Gula iz Tunisa kome je pripala bronza. Trku su počela 42 hodača, a desetorica je nisu završila.
Austrijski trkač na 3.000 metara završio je u bolnici sa teškim povredama lica nakon pada na Svetskom prvenstvu u Osaki. Vajdlinger se sapleo i glavom udario u ivicu prepone, „zaradivši“ posekotinu na usni i slomljenu vilicu. Nakon pada Vajdlinger je ostao da leži nepomičan na stazi, a lekarski tim odmah je intervenisao, imobilisao ga i odveo u bolnicu na detaljne preglede. Austrijanac je nakratko bio bez svesti, ne seća se trenutka pada, a u bolnici će ostati na posmatranju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari