Svi sprski sportisti danas nastupili na ZOI 1Foto: OKS/RAS/Aleksandar Dimitrijević

Danas su svi srpski sportisti nastupili na ZOI u Pjongčangu. Prva na programu je bila trka ženskog slaloma, gde je nastupila Nevena Ignjatović, koja je prvu vožnju u vremenu 52.10 i 3.21 sekunde zaostatka za prvoplasiranom, završila na 27. mestu.

U drugoj vožnji je smanjila zaostatak za Fridom Hansdoter iz Švedske i sa vremenom 51.38 se plasirala na 26. mesto od ukupno 78 takmičarki, saopštio je Olimpijski komitet Srbije.

 „U drugoj vožnji sam se maksimalno potrudila i stvarno sam htela da napadnem koliko god je to bilo moguće. Malo je duvao vetar na startu, ali sam se trudila da ne razmišljam o tome. Dosta dobro sam skijala do drugog prolaza gde sam imala veliku prednost, ali u delu gde je prevoj pred ravninu i gde stvarno treba imati maksimalno dobru liniju i poziciju, ostala sam malo pozadi i tu izgubila više od sekunde. Nisam ni zadovoljna, ali ni nezadovoljna jer sam se stvarno potrudila da pokažem dobro skijanje. Za mene je biti u prvih 30 u svetu iz male Srbije, koja je za sad u skijanju na dosta niskom nivou, odlično. Sada ću se dobro odmoriti jer jedva čekam alpsku kombinaciju gde mislim da mogu da budem mnogo bolje plasirana“, izjavila je Nevena Ignjatović posle trke.

Marko Vukićević i Marko Stevović su nastupili u trci Super-G u konkurenciji 62 takmičara. Marko Stevović je trku završio u vremenu 1:31.70 i 7.26 zaostatka za pobednikom Matijasom Majerom iz Austrije, dok je Vukićević ostao bez plasmana.

Marko Stevović, kome je ovo prvi nastup na Olimpijskim igrama je o svom nastupu rekao:

„Kao i svaki put sam bio jako uzbuđen na startu jer se trudim se da dam više nego što mogu. Ne mogu da kažem da je super-G moja disciplina, ali nakon alpske kombinacije sam ovde pokušao da napravim rezultat. Staza je bila odlična, vrlo dinamična i izazovna. Skokovi i brzine su velike kao na spustu, s tim da je super-G bliža tehničkim disciplinama, tako da je trebalo odskijati dobre veleslalomske zaokrete. Mislim da sam imao dobre sekcije i dobre deonice skijanja. Puno njih je ispalo i bilo mi je u glavi da želim da zaršim trku, da se Srbija pojavi u rezultatima. Mislim da sam pokazao dobro skijanje, a konačno vreme je rezultat mnogo faktora koji moraju da se poklope. Bio bih zadovoljan malo manjim vremenskim zaosatkom na kraju, ali mislim da je i ovo sasvim solidno za moje prve olimpijske igre.“

Damir Rastić je nastupio u nordijskm trčanju u trci na 15km. Trku je završio za 37:47.5 (+4:03.6) na 68. mestu od ukupno 119 takmičara. U trci je pobedio Dario Kolona iz Švajcarske koji je stazu prešao za 33:43.9.

Damir Rastić je trci je rekao: „Bilo je odlično, zadovoljan sam. Dobri vremenski uslovi, dobra i brza staza, skije u redu, ja sam bio u elementu. Staza je veoma zahtevna, tako da zvuče maksimum iz takmičara i ne dozvoljava da čuvaš snagu za kasnije. Nakon svakog uspona koji traži da daš maksimum od sebe, dolazi nizbrdicu na kojoj mora dobro da se pazi i nema odmora.“

Sledeći nastup naših sportista su sutra u 3 sata ujutro kada Nevena Ignjatović strtuje trku super-G.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari