Pjongčang

Završene zimske Olimpijske igre (FOTO) 1

Završene zimske Olimpijske igre (FOTO)

Zimske Olimpijske igre u Pjongčangu u Južnoj Koreji su završene nakon 16 dana takmičenja i 102 zlatne medalje, a predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah pohvalio je ovogodišnje Igre istakavši da su dostignuti „novi horizonti“.

Ignjatovićeva čeka kombinaciju 4

Ignjatovićeva čeka kombinaciju

Sportovi na snegu i ledu nikada nisu bili dika i ponos Srbije kao neki drugi, pa u njima nikada ne očekujemo medalje, ali se zato radujemo svakom zapaženom rezultatu, kao što je 26. mesto Nevene Ignjatović u slalomu i 46. pozicija Marka Stevovića u superveleslalomu u njihovim trkama, na ZOI.

Svi sprski sportisti danas nastupili na ZOI 5

Svi sprski sportisti danas nastupili na ZOI

Danas su svi srpski sportisti nastupili na ZOI u Pjongčangu. Prva na programu je bila trka ženskog slaloma, gde je nastupila Nevena Ignjatović, koja je prvu vožnju u vremenu 52.10 i 3.21 sekunde zaostatka za prvoplasiranom, završila na 27. mestu.

Ignjatović 26. u veleslalomu 6

Ignjatović 26. u veleslalomu

Posle višednevnih odlaganja trka alpskog skijanja, zbog lošeg vremena, na Zimskom olimpijskim igrama u Pjongčangu danas su nastupili Nevena Ignjatović, u veleslalomu, kao i Marko Vukičević i Marko Stevović u trci muškog spusta.

Vukićević 25. u kombinaciji 7

Vukićević 25. u kombinaciji

Među trojicom srpskih takmičara koji su juče nastupili na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, do najboljeg rezultata stigao je Marko Vukićević, koji je u alpskoj kombinaciji (spust i slalom) zauzeo 25. mesto.

Odložen spust za muškarce na ZOI 8

Odložen spust za muškarce na ZOI

Zbog izuzetno loših vremenskih uslova i udara vetra od 72 kilometara na čas trka u dsiciplini spust u muškoj konkurenciji alpskog skijanja je odložena za četvrtak, 15. februar.

Udovičić posetio olimpijce 9

Udovičić posetio olimpijce

Ministar omladine i sporta u Vladi Srbije, Vanja Udovičić i pomoćnik ministra za sport, Darko Udovičić su zajedno sa predsednikom i generalnim sekretarom Olimpijskog komiteta Srbije Božidarom Maljkovićem i Đorđem Višackim posetili sportiste Srbije u Olimpijskom selu.

Podignuta zastava Srbije na ZOI 11

Podignuta zastava Srbije na ZOI

Zastava Srbije podignuta je danas u Olimpijskom selu u Pjongčangu pred početak XXIII Zimskih olimpijskih igara, saopštio je Olimpijski komitet Srbije (OKS).