Podignuta zastava Srbije na ZOI 1Foto: Aleksandar Dimitrijević

Zastava Srbije podignuta je danas u Olimpijskom selu u Pjongčangu pred početak XXIII Zimskih olimpijskih igara, saopštio je Olimpijski komitet Srbije (OKS).

Svečanosti su prisustvovali predsednik OKS Božidar Maljković, generalni sekretar Đorđe Višacki, svi članovi tima Srbije i Predsednik Svetske rvačke federacije i član Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta, Nenad Lalović, kaže se u saopštenju.

„Svesni činjenice da Srbija nema tradiciju u zimskim sportovima, a imajući u vidu kakva je konkurencija u svim sportovima na ovim Zimskim olimpijskim igrama mi želimo samo jedno – da sportisti Srbije prevaziđu sami sebe i daju najviše od sebe toga dana“, izjavio je predsednik OKS Božidar Maljković na svečanosti.

Šef Misije Olimpijskog tima Srbije Damir Štajner je uručio gradonačelniku Olimpijskog sela Ryu Seung-minu ćirilično pismo u duborezu, a na zidu Olimpijskog prijateljstva upisao poruku Tima Srbije, citat Živojina Mišića „Ko sme taj i može, ko ne zna za strah taj ide napred.“

OKS je saopštio da će svečanom otvaranju XXIII Zimskih olimpijskih igara 9. februara prisustvovati ministar omladine i sporta Vanja Udovičić a da će prvi nastup sportista Srbije biti u nedelju, 11. februara kada će Marko Vukičević i Marko Stevović startovati u skijaškom spustu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari