Ignjatović 26. u veleslalomu 1 FoNet/OKS/RAS/Aleksandar Dimitrijević

Posle višednevnih odlaganja trka alpskog skijanja, zbog lošeg vremena, na Zimskom olimpijskim igrama u Pjongčangu danas su nastupili Nevena Ignjatović, u veleslalomu, kao i Marko Vukičević i Marko Stevović u trci muškog spusta.

Nevena je posle prve vožnje, koju je završila u vremenu 1:14.41 zauzela 27. mesto, dok je u drugoj vožnji popravila plasmana i sa 25. vremenom (1:10.99) u konačnom plasmanu zauzela 26. poziciju od ukupno 81 takmičarke koje su startovale trku veleslaloma.

Prvo mesto u ženskom veleslalomu je zauzela Mikaela Šifrin iz SAD sa vremenom 2:20.02.

Moram da priznam da se na startu osećala mala tenzija u smislu da se osećalo da su sve devojke želele da urade više od normalnog. Što se skijanja tiče, baš sam uživala, sve mi je išlo tečno, gornji deo staze sam išla odlično, sneg je bio super. U donjem delu staze sam malo posustala u ritmu i

to me koštalo par pozicija, iako je staza bila jako zahtevna za skijanje, rekla je Ignjatović.

Veleslalom nije njena disiplina, ali je, kako je rekla, imala ogomnu želju da vozi.

Sutra u slalomu se nadam da će mi noge biti sveže i očekujem da će biti bolje nego u veleslalomu, rekla je Ignjatović.

Marko Vukićević je u vremenu 1:45.36 i zaostatkom od +5.11 za prvoplasiranim zauzeo 41. mesto, dok je Marko Stevović istu stazu prešao za 1:49.50 i zauzeo 51. mesto od ukupno 57 takmičara. U ovoj trci je prvo mesto zauzeo Aksel Lund Svindal iz Norveške sa vremenom 1:40.25.

Zadovoljan sam što sam napao stazu u gornjem delu, ali kako je staza išla manje sam napadao i i nisam ubrzavao. Probaću sutra to da popravim u Super-G, da cela staza bude odvezena kako treba i da napadam celu stazu, rekao je Vukićević.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.