Vukićević 25. u kombinaciji 1Sportisti Marko Stevović i Marko Vukićević Foto: OKS

Među trojicom srpskih takmičara koji su juče nastupili na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, do najboljeg rezultata stigao je Marko Vukićević, koji je u alpskoj kombinaciji (spust i slalom) zauzeo 25. mesto.

Što je najbolji plasman srpskih sportista od kada Srbija nastupa samostalno na ZOI. Vukićević je u spustu zauzeo 24. mesto sa vremenom od  1:21:31 minuta, što  je bilo za 2,07 sekundi sporije od rezultata vodećeg Nemca Tomasa Dresena. Potom je u slalomu bio 27. (50,43 sekundi), što mu je u konačnom plasmanu donelo 25. poziciju, kojom je bio veoma zadovoljan.

– Danas je bio dobar dan za mene. Spust je bio dobar, slalom je mogao da bude i bolji, ali sam slalom malo trenirao ove godine, a staza je bila ledena i strma tako da je i cilj danas bio veliki uspeh. Dosta dobrih takmičara je ispalo što pokazuje da je staza bila prava olimpijska. Za dva dana vozim spust za koji treba da napravim korekcije u srednjem delu staze. Videćemo kakvi će biti vremenski uslovi, ali se nadam da će biti bolji nego do sada. Podloga je već sada odlična, samo da ne bude vetra – najavio je Vukićević svoj sledeći nastup.

Drugi srpski takmičar u alpskoj kombinaciji Marko Stevović ostao je bez plasmana -bio je 59. sa vremenom 1:24.47  pre starta slalomskog dela, tokom koga je jedna greška koštala plasmana. Inače, alpsku kombinaciju uspelo  je da završi samo 37 od 65 takmičara, a pobednik je bio Marselom Hiršerom (2:06,52), koji je trijumfovao ispred dva Francuza, Aleksisa Pinturoa (2:06,75) i Viktora Mufa-Žandea (2:07,54). Hiršeru, koji je do sada osvojio šest svetskih prvenstava, ovo je prvo olimpijsko zlato, do koga je kao i ostala dvojica osvajača medalja došao zahvaljujući slalomskom delu trke. On je posle spusta bio 12. ali je uspeo da nadoknadi zaostatak i osvojio najvrednije odličje u karijeri.

Danas je nastupio i Damir Rastić koji je u skijaškom trčanju prošao kroz cilj u vremenu 3:50.65 (42.11 zaostatka za prvoplasiranim Ristomatijom Hakoleom iz Finske), što mu je donelo 76. mesto od ukupno 80 takmičara.

– Celu trku sam na ruke vozio, jer mi skije nisu bile dobro pripremljene. Na usponima gde sam trebao da dam sve od sebe, bio sam na 50 odsto mogućnosti, drugih 50 odsto nisam mogao da iskoristim i to me je koštalo rezultata i vremena – objasnio je Rastić nakon trke.

  1. D.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari