Svilar neće menjati reprezentaciju: Selektor Belgije otkrio detalje, pravilo FIFA spustilo rampu 1EPA-EFE/FEDERICO PROIETTI

Mile Svilar, golman Rome, želeo je da postane reprezentativac Belgije nakon što je već odigrao meč u dresu reprezentacije Srbije. Ipak, pravna rampa je stigla vrlo brzo.

Domeniko Tedesko, selektor Belgijanaca, poručio je da su Belgijanci razmišljali o ideji da prvi golman „vučice“ bude na golu reprezentacije, ali da to pravno nije moguće.

„Belgija je zatražila od pravnih stručnjaka da pogledaju slučaj Mileta Svilara. Zaključak je da je on branio za Srbiju i iako je to bio prijateljski meč, ne može da menja reprezentaciju“, rekao je Tedesko. Ovu informaciju je potvrdio i belgijski list „Nieuwsblad Sport“.

Svilar je na prijateljskom meču protiv Katara upisao samo 44 minuta na terenu, a debitovao je 1. septembra 2021. godine. Problem je u tome što je u tom trenutku već imao 22 godine, pa ne zadovoljava pravilo FIFA o promeni reprezentacije.

Moguća je promena reprezentacije ukoliko se zadovolje sledeći uslovi: da za reprezentaciju za koju sada nastupa nije odigrao više od tri utakmica, u vreme nastupa na tim utakmicama nije imao više od 21 godine, nije nastupao na Svetskom prvenstvu ili prvenstvu neke od konfederacija, od poslednjeg nastupa za reprezentaciju prošle su najmanje tri godine, da je u vreme nastupanja za sadašnju reprezentaciju imao i državljanstvo zemlje za koju sada želi da nastupa, piše Nova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari