Tekvondo: Milica Mandić i Tijana Bogdanović su već osvajale olimpijske medalje 1Foto: STARSPORT

Tekvondo je kao sport mlad u olimpijskoj porodici, ali se u Srbiji već „vodi“ kao trofejni, i odatle se očekuju medalje.

U Tokiju će Srbiju predstavljati Milica Mandić i Tijana Bogdanović, koje su već osvajale olimpijske medalje. Milica je 2012. u Londonu osvojila prvu zlatnu medalju za samostalnu Srbiju, u kategoriji preko 67 kg pobedila je redom Kroli (1 runda: 16-2), Espinozu (ČF: 6-4), Barišnjikovu (PF: 11-3) i An Karolin Graf (F: 9-7).

Milica Mandić rekla je da je spremna za svoje poslednje Olimpijske igre nakon kojih će završiti karijeru i istakla da se nada što boljem rezultatu.

– Zadovoljna sam pripremnim delom. Uvedeni smo jako dobro u takmičarski deo. Zadovoljna sam formom, imali smo nekoliko test turnira do sada. Očekivanja su visoka, prvo sami od sebe očekujemo mnogo, a onda i javnost – istakla je Mandićeva.

Tijana Bogdanović je osetila čari olimpijskog postolja u Riju kada je osvojila srebrnu medalju. Trenira tekvondo od svoje četvrte godine, a aktivno se takmiči od 2004. Podvig u Riju ostvarila je sa samo 18 godina. Bila je i evropska šampionka i svetska vicešampionka.

– Kao i uvek imamo najveća očekivanja od svakog turnira, pa tako i od ovog. Imamo veliku želju i motivaciju. Jedva čekamo da stignemo u Olimpijsko selo i odradimo treninge. Radićemo najbolje što možemo, i iskreno se nadam da ćemo nastaviti niz dobrih rezultata sa prethodnih Olimpijskih igara – rekla je Bogdanovićeva.

Selektor tekvondo reprezentacije Srbije Dragan Jović i trener Milice Mandić i Tijane Bogdanović koje su nas na protekla dva izdanja Olimpijskih igara obradovale medaljama istakao je da su one spremne da u Tokiju pruže svoj maksimum.

– Idemo na Olimpijske igre, a ne na bilo kakvo takmičenje. Očekivanja su nam uvek najveća. Imamo želju da budemo vrlo uspešni, čekali smo ovo pet godina. Jedva čekamo da uđemo u Olimpijsko selo i da dočekamo naše takmičenje – istakao je trener Jović.

Tijana Bogdanović startuje na Igrama 24. jula, dok će Milica Mandić na borilište izaći 27. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari