Tenis omiljeni sport mališana u Mačvanskom Prnjavoru i okolini 1Foto: Privatna arhiva/TK Mladost

Dolazak Novaka Đokovića u februaru 2019. godine povodom otvaranja vrtića Kolibri potpomogao je razvijanje davno zamišljene ideje o osnivanju teniskog kluba u Mačvanskom Prnjavoru.

Tada je na ideju da se preuredi jedan neuređeni prostor u blizini vrtića u teniski teren došao sadašnji predsednik kluba Dejan Vasić. Ta ideja je i realizovana tokom prolećnih meseci 2019. godine.

Upravo ova akcija meštana je doprinela da popularnost tenisa u Prnjavoru naglo poraste i motivisala veliki broj dece da više vremena provode baveći se sportom.

Kruna ove sportske priče bila je osnivanje Teniskog kluba Mladost, 26. aprila 2019. Na samom početku klub je brojao 26 malih igrača, ali kako se priča razvijala u pozitivnom smeru taj broj narastao je na 76, što ga čini jednim od najvećih u Srbiji.

Tokom 2019. godine održana su dva velika dečja turnira, koja su bila veoma posećena, a nakon toga Klub dobija na popularnosti i u okolnim mestima.

Krajem godine, zahvaljujući ostvarenim kontaktima predsednika kluba i glavnog trenera, Dejana Vasića, održana je poseta Teniskom centru Novak gde su mališani imali priliku da vide trofeje naboljeg svetskog tenisera. Tom prilikom su upoznali čari ove prelepe igre na treningu sa stručnjacima iz Novakove Akademije. Članovi kluba Mladost su od Novakovih trenera dobili savete za dalji razvoj.

Jedini teren sa travnatom podlogom

Teniski klub iz Prnjavora u Srbiji poseduje teren sa prirodnom travnatom podlogom što ga čini jedinstvenim u Srbiji. Klub neguje i druge značajne vrednosti kao što su obrazovanje, kultura, tradicija i vera.

Za članove kluba se organizuju razne edukacije, obeležavanje rođendana mališana, izleti u prirodi i sveukupno negovanje jedne pozitivne i drugarske atmosfera. Klub ima podršku svih meštana Prnjavora koji pomažu klubu na razne načine i daju svoj doprinos kad god je to potrebno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari