Teo odličan, Bogdan prosečan 1

Los Anđeles Klipersi posle brojnih problema sa povredama sve ozbiljnije konkurišu za plasman u plej-of.

U meču protiv Memfisa (113:105) zabeležili su četvrtu pobedu zaredom, što je trenutno najduži aktivni pozitivni niz u ligi, zajedno sa serijom Dalas Maveriksa. Miloš Teodosić u noći između ponedeljka i utorka je pružio jednu od najboljih partija otkako se pre četiri nedelje vratio na parket posle povrede stopala. Sa 13 poena (trojke 3/8) izjednačio je lični NBA rekord, šest puta je asistirao saigračima, uhvatio pet lopti pod košem i blokirao jedan šut.

Bogdanović je u još jednom ubedljivom porazu Sakramenta (111:131) protiv Šarlota počeo meč na klupi i dobio nešto manju ulogu od uobičajene. Za 24 minuta Bogdan je ubacio broj poena u rangu sa svojim ovosezonskim prosekom od 10,3. Reprezentativac Srbije postigao je 11 poena (5/6 za dva, trojke 0/2), uz dva skoka i pet asistencija.

Ajzea Tomas, omaleni plejmejker, debitovao je za Klivlend posle sedam meseci pauze zbog povrede kuka, nakon trejda Kavsa i Bostona u kojem je Kajri Irving otišao u Seltikse, a u suprotnom pravcu došli Do Krauder i pomenuti Tomas. Ol star plejmejker je u pobedi nad Portlandom postigao 17 poena (tri trojke), uz tri asistencije, a zajedno sa Dvejnom Vejdom bio je najzaslužniji što je Klivlend početkom četvrte četvrtine stekao prvu osetniju prednost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari