Težak žreb za tenisere 1Foto: Olimpijski komitet Srbije

Srpski teniseri i teniserke nisu imali sreće prilikom žreba za olimpijski
turnir, pa će se tako prvi igrač sveta Novak Đoković već na startu sastati sa Argentincem Huanom Martinom del Potrom, od koga je na Olimpijskim igama u Londonu izgubio meč za bronzanu medalju.

Bez obzira na trenutno loš plasman Del Potra na ATP listi, Đokoviću će duel prvog kola biti mnogo teži nego tri naredna, naravno ukoliko savlada Argentinca, protiv koga u međusobnim susretima vodi sa 11:3.

Najbolji teniser sveta bi u polufinalu mogao da se sastane sa Rafaelom Nadalom, ali je pitanje da li će španski teniser uspeti da dogura do završnice, s obzirom da je dugo pauzirao zbog povrede ručnog zgloba.

Najgore je na žrebu prošao naš drugi predstavnik u muškom singlu Viktor Troicki, koji će u prvom kolu igrati protiv drugog igrača sveta Endija Mareja, koji u Riju brani titulu osvojenu u Londonu. U dosadašnjih sedam međusobnih duela srpski teniser njednom nije pobedio Britanca.

Ništa lakši zadatak neće imati ni Jelena Janković, kojoj je žreb dodelio četvrtu teniserku sveta, pobednicu ovogodišnjeg Rolan Garosa Španjolku Garbine Muguruzu, od koje gubi sa 3:1.

Ana Ivanović će u prvom kolu igrati protiv još jedne španske teniserke Karle Suarez Navaro, trenutno 12. igračice sveta. Naša teniserka vodi u međusobnim duelima sa 2:1, ali je poslednji meč dobila Navaro prošle godine u Madridu.

U prvom kolu dubla Đoković i Nenad Zimonjić će igrati protiv Hrvata Marina Čilića i Marina Draganje, dok će se Jelena Janković i Aleksandra Krunić sastati sa Britankama Johanom Konte i Heder Votson. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari