Tompson i Kari prejaki za slabašni Detroit 1EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Golden Stejt je ove sezone već pokazao da će biti jedan od najvećih takmaca za osvajanje NBA titule. Voriorsi su posebno nadmoćni u San Francisku, s obzirom na to da su u Kaliforniji izgubili svega tri meča. S tim u vezi, težiće da kraj regularnog dela završe kao lideri Zapadne konferencije i u tom nastojanju meč sa Detroitom predstavljao im je samo još jednu zapetu ka konačnom cilju (102:86). Za navijače je duel sa Pistonsima bio važan i interesantan zbog nastupa Kleja Tompsona i Stefa Karija, dvojca koji ih je toliko usrećivao u poslednjoj deceniji.

Vorirsi su u zaostatku od tri pobede u odnosu na Finiks Sanse, trenutnog lidera Zapadne konferencije. Protiv slabašnog Detroita, pretposlednje ekipe u Istočnoj konferenciji, ishod je bio unapred poznat, a epilog jasan već na kraju prvog poluvremena u kojem su Voriorsi ubacili čak 66 poena i okončali ga sa razlikom od plus 28.

Golden Stejtu još uvek nedostaje Drejmond Grin, protiv Detroita nije nastupio ni Andre Iguadala, ali uprkos tome u šuterskom zanosu Tompsona i Karija Pistonsi su izgledali kao ekipa iz Razvojne lige.

Od povratka na parket, posle 391 dana odsustva zbog dve vezane teške povrede – prvo kolena, a potom i Ahilove tetive, stručni štab Voriorsa polako uvodi Kleja Tompsona u takmičarski ritam. Trostruki NBA šampion, od povratničkog debija protiv Klivlenda, preskočio je gostovanje Čikagu. Na svim ostalim mečevima (ukupno pet) imao je dvocifren košgeterski učinak, a najefikasniji je bio upravo protiv Detroita. Pistonsima je ubacio 21 poen, šutirajući za tri 3/8.

Voriorsi su imali prednost i veću od 30 poena, tako da su mogli da rasterećenije pristupe utakmici u kojoj je Endru Vigins ubacio 19 poena. Stef Kari je meč završio sa 18 poena, osam asistencija i po tri skoka i ukradene.

Solidnu partiju pružio je i Nemanja Bjelica. Krilni košarkaš je za 18 minuta provedenih na parketu stigao do učinka od osam poena i sedam skokova.

Kod Detroita je najistaknutiji pojedinac bio Rodni Mekgruder, koji je ubacio 19 poena, a dobre role imali su i Hamidu Dijalo i Ajzea Stjuart. Obojica su ostvarila dabl-dabl učinak: Dijalo je postigao 16 poena i sakupio 13 lopti ispod obruča, dok je Stjuart imao po dva poena i skoka manje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari