Toni Nadal teška srca priznao: Brojke ne lažu, Đoković je GOAT 1EPA/SEBASTIEN NOGIE

Dugo je odolevao da prizna ono što je intimno znao, ali je posle osvajanja US opena Novaka Đokovića javno obznanio nepobitnu činjenicu.

Toni Nadal je neko ko je čitav svoj život, ne samo trenersku karijeru posvetio formiranju i igračkom uzdizanju Rafaela Nadala. Jeste španski as imao uspeha i nakon rastanka sa rođenim stricem, međutim oni nisu bili ni približni u poređenju sa ostvarenjima postignutim dok su činili sjajan tandem.

I nakon profesionalnog razlaza, Toni Nadal se uvek trudio da zaštiti Rafu i nekako ga, barem u njegovoj perspektivi, održi na teniskom pijadestalu. Ipak, nakon osvajanja US opena, Nadal stariji je „skinuo kapu“ i duboko se poklonio najboljem teniseru u istoriji ovog sporta.

– Novak Đoković je veliki šampion i biće veoma teško dostići ga, ne samo za mog bratanca, nego za bilo koga – priznao je Toni Nadal.

Rado bi sjajni stručnjak i dalje forsirao priču i tražio argumente kojima bi potkrepio uverenje da je Rafa najbolji teniser ikada, međutim sa 24. grend slemom u svojim rukama Novak Đoković je Toniju izbio sve argumente.

– Veoma je teško odrediti ko je najbolji u istoriji, ali morate se odlučiti za Đokovića jer titule govore u njegovu korist. Iako lično mislim da je Rodžer Federer povremeno uspevao da igra tenis na višem nivou od Novaka, realnost je da u svetu sporta brojevi ne lažu, a oni govore da je Đoković bez dileme najbolji ikada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari