Foto: STARSPORT

U suprotnom ambicije vezane za prolazak u Top 8 Evrokupa postale bi potpuno nerealne(19.00).

U rubrici „verovali ili ne“ završio je podatak iz trećeg kola; crno-beli su u prvom poluvremenu šutirali svega 2/16 za tri poena, ukupno 11/34, nakalemljenih na svega 44 odsto za dva, predstavljali su najilustrativniji vid kapitulacije od rivala koji je to umešno znao da materijalizuje. Iako je u Beogradu akcenat bio na bekovima Nidamu, Lakombu, Robinsonu, na kraju se ispostavilo da je centar Erik Bakner, pristigao u Monako u decembru 2018. iz Asvela bio „iks faktor“ i definitivno najnezgodniji igrač za čuvanje u reketu Partizana.

– Igrali smo pre šest dana protiv Monaka i znamo da je ili crno ili belo, ili toplo ili hladno. Ako igraju njihovu košarku, mi to ne možemo. A ako probamo da igramo našu košarku, možda budu u problemima. Sa njihove strane uopšte ne očekujem ništa drugačiju igru, biće ista stvar. A sa naše mora drugačije, moramo nešto napraviti. Šta? Oni su hodali u prvoj, bio je spor tempo, držali su ritam u njihovim rukama i jako polako sve radili. Dali su nam sve otvorene šuteve, mi nismo ništa pogodili, tako da je utakmica tokom tri četvrtine bila baš teška za nas. Bili smo na minus 21 i nismo mnogo shvatili kako da se igra. U poslednjoj četvrtini smo promenili ritam, bili više agresivni i drugačije igrali. Sad, da li ćemo biti to u stanju 40 minuta – ne znam. Ali, moramo da probamo – poručio je trener Trinkijeri pre odlaska crno-bele ekspedicije čarterom za Monako.

Odmah posle brejka u Beogradu, Monako je poražen u šampionatu Francuske (8-9); za razliku od domaćeg prvenstva, u Evrokupu važe za ekipu koja bolje igra na gostujućem terenu (5-2). Osim što će biti pod imperativom pobede, crno-beli će morati da razmišljaju i o razlici, odnosno potencijalnih plus pet, kako bi bili bolji od Monaka u međusobnom skoru. Takav vid podviga biće otežan jer Andrea Trinkijeri neće moći da računa na rovitog Radeta Zagorca, a pritom Aleksej Nikolić i dalje oseća posledice povrede posle prvog meča sa Monakom (obojica propustili poslednji duel u Zadru). Adut Partizana mogao bi da bude Markus Pejdž; od dolaska Aleksa Renfroa, oslobođen je prenosa lopte i više koncentrisan na samu egzekuciju, uglavnom nakon otvaranja iz blokade. Njegovih 7/10 za tri u Zadru, recept je potencijalnog večerašnjeg uspeha Partizana.

– Kod kuće smo protiv njih odigrali dobro četvrtinu i po, a sada hoćemo da sastavimo celu utakmicu tako. Sada znamo šta da očekujemo, pošto su nas u prvoj utakmici nadmudrili. Trebalo bi da bolje izađemo na kraj sa njihovom odbranom, koja nam je u prvoj utakmici pravila probleme i dozvolila samo 26 poena za poluvreme. Treba da im odgovorimo na energiju. U prvoj utakmici su oni nametnuli ritam, a sada mi to želimo, jer kada igramo našu igru, našu fizičku odbranu i kada igramo u tranziciji, teško nas je pobediti. A kada igramo u stilu druge ekipe, to nam baš ne pomaže. Nadam se da ćemo moći da diktiramo i ritam i ishod utakmice – optimista je Pejdž.

Povezani tekstovi