Totenhem deklasirao Crvenu zvezdu u trećem kolu Lige šampiona – 5:0 1Foto: Beta/AP/Ian Walton

Crvena zvezda je još uvek predaleko od toga da osvoji prvi bod na gostujućem terenu u Ligi šampiona. Totenhem je u Londonu u trećem kolu Grupe B deklasirao šampiona Srbije – 5:0 (3:0) nanevši im najteži poraz ove sezone.

Realnost je nažalost surova ne samo po Zvezdu, već po srpski fudbal koji očigledno nema klupski kvalitet da može da parira najjačim evropskim ekipama. Želja crveno-belih da pookušaju da iskoriste očajnu formu Totenhema koji je u prošlom kolu Lige šampiona doživeo debakl od Bajerna (2:7) na istom ovom stadionu, ostala je samo pusti san.

Engleska ekipa je pokazala da je u fudbalskom smislu ne samo druga dimenzija, već druga galaksija za fudbalere Zvezde koji će po svemu sudeći i ove godine morati da se zadovolje samim ulaskom u najelitnije evropsko klupsko takmičenje u kome bi eventualno osvajanje trećeg mesta u grupi bilo vanserijski uspeh. Sve polušanse koje su izabranici trenera Vladana Milojevića uspevali da stvore bili su plod individualne virtuoznosti improvizovane u datom trenutku, dok su “Spursi” svaku akciju matematički precizno i očigledno do tančina prethodno uigrano sa lakoćom sprovodili u delo.

Brzo je Totenhem preuzeo sve konce igre u svoje ruke, a Kejn i Son su ozbiljno zapretili golmanu Zvezde Borjanu već u prvih pet minuta. Pritisak domaćih crveno-beli nisu uspeli da izdrže ni deset minuta pošto je Kejn posle kornera naivno pobegao Degeneku, a onda pored zbunjenog Tomanea odlično skočio i zatresao mrežu gostiju – 1:0. Nisu se još igrači Zvezde ni opasuljili od prvog gola, a već je Borjan ponovo morao da vadi loptu iz mreže.

Lamela je prošao kao brzi voz po desnoj strani izbacivši Rodića iz igre, a potom je sjajnim centaršutem proigrao Sona na koga je odbrana srpskog kluba potpuno zaboravila, te je on bez problema zakucao loptu u rogalj gola – 2:0. Tačku na prvo poluvreme stavio je Son golom iz kontra napada posle previše lako izgubljene lopte Marina na sredini terena – 3:0.

Agonija Zvezde nastavila se i u drugom poluvremenu, a veći debakl nije doživljen samo zahvaljujući prisebnosti Milana Borjana koji je branio i ono što se čini nedobranjivim i to nebrojeno puta. Međutim, ipak je u 57. minutu Lamela uspeo da povisi na 4:0 i dodatno demotiviše već deprimirane igrače šampiona Srbije. Potpunu nadmoć Totenhem je krunisao u 72. minutu kada se Kejn poigrao sa odbranom Zvezde, izbacivši iz igre samo jednim potezom trojicu igrača, a potom je epilog bio da je Borjan peti put morao da šalje loptu ka centru terena – 5:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari